RIJEKA - SARPSBORG Matja Kek: Ne možeš od deset izgubiti sedam duela, u Europi to ne prolazi!

Srijeda, 15. kolovoza 2018. 20:16 Napisao  I. V.

Meni je sve bilo kristalno jasno prije zadnjih utakmica, a nekima su apetiti očito porasli. Bez veze je napuhavati medijski balon a da nemaš objektivne vrijednosti, kaže trener Rijeke

Matjaž Kek
Matjaž Kek

 

Rijeka u četvrtak (21) na Rujevici igra uzvratnu utakmice 3. pretkola protiv Sarpsborga, prva utakmica završila je 1:1.

- Kvalitetu i način igre momčadi koja nam dolazi sada znamo, normalno da razmišljamo kako doći do rezultata koji će nam osigurati plasman u sljedeći krug natjecanja. Momčad je optimistično raspoložena, atmosfera je poticajna, dobro bi nam došle pune tribine. Apel navijačima je da bi nam dobro došao huk koji nas je često znao nositi u europskim utakmicama. Sarpsborg je protiv St. Gallena izuzetno dobro igrao u polju iako su brzo stekli prednost igrača više. Ne bih se složio da igramo protiv momčadi koja samo nabija duge lopte i čeka prekide. Znaju vrlo kvalitetno izaći kada dođu u posjed lopte, kaže trener Matjaž Kek.

Momčad je u zadnjim dvjema utakmicama (Sarpsborg, Hajduk) iskazale određene slabosti:

- Što se tiče treniranja, sve je OK. Ali jedno su teninzi, drugo su utakmice. Tek smo počeli sezonu, ne mogu svi igrači ni matematički imati veliku minutažu. Zadovoljan sam da se informacije koje dobivam na treninzima potvrđuju na utakmicama, svaki igrač može igrati bolje ili lošije, to nema veze s njihovom željom. Moramo biti koncentrirani kada se branimo, dobivamo pogotke koje ne smijemo dobivati. Tako smo dobili pogodak protiv Hajduka! Nije problem u penalu, problem je kako je došlo do penala. U zadnjoj trećini moramo biti još odlučniji i kvalitetniji. Meni je sve bilo kristalno jasno prije zadnjih utakmica, a nekima su apetiti očito porasli. Bez veze je napuhavati medijski balon a da nemaš objektivne vrijednosti. Govorim stalno da treba biti objektivan kada procijenuješ svoje mogućnosti. Jedno je paliti vatru u medijima, a drugo je biti realan. Gledam igrače svaki dan na treninzima, imam kadar kakav imam, igrači rade OK, a izvedba na terenu daje konačnu sliku rada, naglašava Kek.

Teren na Rujevici trebao bi biti prednost Rijeke nakon utakmice odigrane na umjetnoj travi u Norveškoj:

- Tereni uvijek mogu biti alibi. Mi smo prije utakmice u Norveškoj odradili tri treninga na umjetnoj travi, trenirali smo i gore, tražili smo prilagodbu. Norvežani su već trenirali kod nas, njihov je teren malo uži, pa na njemu više dolazi do izražaja njihov presing. Opet ponavljam da moramo potencirati svoje prednosti, moramo što kvalitetnije reagirati na odbijene lopte i duel-igru. Ne možeš od deset izgubiti sedam duela, u Europi to ne prolazi bez obzira na kvalitetu igrača. Oni su pokazali da znaju igrati, ovo je njihova šesta utakmica u Europi. Nisu momčad koja se može podcijenjivati, velik je ulog u igri, zaključuje Kek.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.