RIJEKA - AEK Manuel Jimenez: Rijeka je ispala u Ligi prvaka zbog sitnih pogrešaka

Četvrtak, 14. rujna 2017. 10:06 Napisao/la  SC

Meni je važno da odigramo dobro, a krajnji rezultat će pokazati tko je bio bolji, kaže španjolski stručnjak, koji je 2010. godine pobijedio Hajduk na Poljudu

Manuel Jimenez
Manuel Jimenez


 Manuel Jimenez početkom godine vratio se u AEK. Španjolski stručnjak prvi put je postao trener grčkog kluba 2010. godine, kada je na klupi naslijedio Dušana Bajevića, današnjeg direktora AEK-a.
 
  Jimenez je nekadašnji španjolski reprezentativac, cijelu igračku karijeru proveo je u Sevilli gdje je prvo radio u školi nogometa,  a onda 2017. godine postao prvi trener umjesto Juandea Ramosa, koji je otišao u Tottenham.

 Radio je dvije sezone kao trener Zaragoze, pa otišao u katarski Al-Rayyan, koji danas vodi Michael Laudrup. Godinu i pol dana bio je bez posla prije nego što se vratio u AEK.

Manuel Jimenez preferira španjolski način igre, što znači da voli posjed lopte. Koliko će AEK posjedovati loptu u današnjoj utakmici na Rujevici ovisi o igračima Rijeke:

- Rijeka je odigrala odličnu utakmicu u Pireju. I onu na Rujevici, a u Ligu prvaka nisu prošli zbog sitnih pogrešaka.  U utakmici protiv Cibalije vidjelo se da je Rijeka  jaka momčad i da trebamo odigrati dobru utakmicu ako želimo ostvariti dobar rezultat. Meni je važno da odigramo dobro, da se pokažemo u dobrom svjetlu, a krajnji rezultat će pokazati tko je bio bolji. U našoj skupini Milan slovi kao favorit, ali on taj svoj status mora dokazati na terenu. Svaka je utakmica važna, a ne samo ova današnja. Na terenu ćemo vidjeti koje će ekipe izboriti iduću fazu natjecanja, rekao je Jimenez.

Svoju trenersku filozofiju sažeo je u rečenici kojom je odgovorio na pitanje u kakvom će sustavu igrati:

- Više vjerujem u momčad nego u sustav, rekao je Jimenez, koji ima dobra hrvatska iskustva budući da je 2010. godine na klupi AEK-a pobijedio Hajduk (3:1) na Poljudu.

 Uroš Ćosić igrao je s Darijom Župarićem u Pescari. Ćosić je ljetos stigao u AEK:

- Čuli smo se odmah nakon izvlačenja, ostali smo u kontaktu i baš mi je drago da ću ga vidjeti.  Tim više što igramo na istim pozicijama. Igrao sam i s Vešovićem, ali s Darijom sam baš ostao u prijateljskim odnosima, rekao je Ćosić.

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.