Riječka momčad ne bi smjela dozvoliti da je u pretkolima Europske lige onako fizički zlostavlja bilo koja momčad

Petak, 10. kolovoza 2018. 11:04 Napisao/la  Igor Vranić

Možda bi bilo pretjerano da je Kek na treninzima prije utakmice koristio nabildane lutke za duele i opremu za američki nogomet, ali je činjenica da priprema utakmice nije dobro odrađena

Mario Pavelić izgubio je zračni duel, Sarpsborg je poveo pogotkom iz prekida
Mario Pavelić izgubio je zračni duel, Sarpsborg je poveo pogotkom iz prekida

 

Rijeka je ostvarila pozitivan rezultat (1:1) u prvoj utakmici 3. pretkola protiv norveškog Sarpsborga.

Alexander Gorgon izjednačio je rezultat u 83. minuti atraktivnim pogotom koji se rijetko viđa!

Ako nije mogao pogoditi mrežu u 59. minuti s desetak metara, kada je vratar Vasjutin izvanrednom reakcijom obranio, Gorgon je pogodio mrežu s više od 25 metara...

Vasjutinov let za loptom izgledao je kao usporena snimka...

Prema prilikama Rijeka bi doživjela sportsku nepravdu da Gorgon nije efektno izjednačio.

Riječka momčad nije realizirala tri zicera (Pavičić 9, Heber 31, Gorgon 59), Sarpsborg je pogodak postigao nakon ubačaja rukom iz auta.

Norveška momčad kroz osmišljenu završnicu nije uspjela stvoriti ni jednu priliku, a o prekidima je trener Matjaž Kek nedavno u razgovoru za Sportcom govorio biranim riječima u kontekstu tendencija razvoja nogometa.

Što je rekao pročitajte  OVDJE

 Što se tiče igre, riječka momčad u prvoj europskoj utakmici ove sezone neugodno je iznenadila nedostatnom energijom u duel-igri.

Jedino na čemu je u pripremi utakmice protiv momčadi poput Sarpsborga trebalo raditi jest intezitet u duel-igri, sve ostalo u nogometu za norvešku momčad tehnički je nedostižno.

Ozbiljna momčad poput riječke ne bi smjela dozvoliti da je u pretkolima Europske lige onako fizički zlostavlja bilo koja momčad, utakmica je na trenutke izgledala kao školsko prvenstvo u kojemu stariji maltretiraju mlađe razrede.

U praksi, momčad poput Sarpsborga nije smjela nekoliko puta onako satjerati riječku momčad u kazneni prostor, gdje se svašta može dogoditi.

Da bi se norveška momčad mogla držati na sigurnoj distanci od vratara, netko je od norveških igrača odmah na početku utakmice trebao završiti preko ograde igrališta na tridesetak metara od Simona Sluge.

Ne metaforički, nego doslovno, koliko god grubo zvučalo!

Možda bi bilo pretjerano da je Kek na treninzima prije utakmice koristio nabildane lutke za duele i opremu za američki nogomet, ali je činjenica da priprema utakmice nije dobro odrađena.

Srećom, nogomet je ipak igra u kojoj najčešće prevladava tehničko umijeće poput Gorgonova.

Što se ostaloga tiče, igrači Rijeke sada znaju što im je činiti u uzvratnoj utakmici.