RIJEKA - MILAN Matjaž Kek: Naša je velika želja da pozitivnim rezultatom zaključimo europsku sezonu

Četvrtak, 07. prosinca 2017. 09:21 Napisao  I. V.

Za mene rezultatski imperativ uvijek postoji bez obzira što utakmica ne odlučuje o tome tko će dalje, dužni smo to sebi i ljudima koji će doći na Rujevic, kaže Kek

Matjaž Kek
Matjaž Kek

Rijeka večeras (19) na Rujevici igra protiv Milana. Utakmica ima manji natjecateljski nego povijesni značaj, Rijeka pred rasprodanim stadionom igra protiv momčadi jednog od najvećih svjetskih klubova.

- Veseli da je stadion rasprodan kada dolazi ovakav protivnik što je još jedno priznanje za naše igre u Europi. Navijači su još jednim iskazali podršku. Imamo puno problema sa sastavom prije utakmice, morat ću dobro razmisliti kako sastaviti momčad u utakmici protiv momčadi slavnoga kluba koji mobilizira sve oko Rujevice. Naša je velika želja da pozitivnim rezultatom zaključimo europsku sezonu. Bit svega je dobra igra bez obzira tko igra. Moramo puno toga promijeniti, imam puno povjerenje u igrače koji vrijedno treniraju. U zadnjim utakmicama imamo peha, dođe u nogometu takvo razdoblje, moramo napraviti sve da dođemo do cilja. Iako nas rezultat ne prati imamo podršku u klubu, ljudi u klubu  svjesni su da samo radom i normalnom komunikacijom možemo sve skupa prevazići, kaže trener Matjaž Kek.

Rijeka će igrati bez Bradarića, Mišića, Gorgona, Hebera i Mateija, trener Milana Gennaro Gattuso izostavio je šestoricu prvotimaca među kojima je Kalinić. Rezultta nije važan, ali...

- Za mene rezultatski imperativ uvijek postoji bez obzira što utakmica ne odlučuje o tome tko će dalje, dužni smo to sebi i ljudima koji će doći na Rujevicu i koji će pokazati koliko im je stalo do kluba. To je najveća poanta utakmice. Opet se vraćamo na ono što sam vam često govorio, za mene je svaki trening dokazivanje. Na staroj se slavi ne može živjeti što se vidi na našem i mom osobnom primjeru. Mi moramo gledati prema svakoj idućoj utakmici, igramo protiv velikog protivnika, veliki je medijski interes. Prvo moramo biti pošteni prema poslu koji radimo i onda iz toga tražiti ciljeve, naglašava Kek.

U posljednjem razdoblju na Rujevici se najmanje govorilo o nogometu, u medijima su prevladale teme vezane za predsjednika Damira Miškovića.

- Ne možemo biti imuni na sve što se događa, ako netko tako kaže, nije iskren. Sigurno da pratimo sve što se događa, razmišljamo o tome, ali nama je najvažnije da razmišljamo o igralištu. Da razmišljamo o svom dijelu posla i svojoj odgovornosti. Rekao sam to igračima na treningu. Nema nikakvih problema što se toga tiče, što se vijdelo u zadnjoj utakmici koju smo nažalost izgubili, govori Kek koji ne sumnja da će Milan igrati angažirano:  

- Ne mogu znati u kakvom će stanju doći. To što nisu trenirali prije utakmice uobičajeno je kod mnogih klubova, nije to ništa novo, niti se oni time bahate. Puno momčadi u ovom razdoblju sezone tako reagira, naročito u ovako zgusnutom programu. Milan će sigurno željeti popraviti dojam nakon zadnjega rezultata u Seriji A, ipak igramo Europsku ligu, tu su premije, vlada veliki medijski interes. Na kraju krajeva, utakmica je važna zbog stvaranja dobre atmosfere. Tako razmišljamo mi, tako razmišljaju i oni, zaključuje Kek.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.