EUROPSKA LIGA Rijeka u Gentu lakše može ostvariti rezultat zbog kojega neće morati napadati u Rijeci

Četvrtak, 22. kolovoza 2019. 14:40 Napisao  I. V.

 Uz napomenu da na individualne pogreške ne može utjecati ni jedan trener, navijači Rijeke večeras ne moraju strahovati što se tiče utjecaja Igora Bišćana

Igor Bišćan
Igor Bišćan

 

Nogometaši Rijeke večeras (21) u Gentu igraju prvu utakmicu play-offa Europske lige.

Rijeka je opravdala najave i bez poteškoća u 3. pretkolu eliminirala Aberdeen i sada predstoje dvije utakmice protiv objektivno bolje momčadi.

O Gentu se sve zna, belgijski klub ima momčad četiri puta skuplju od Rijeke, nekoliko najboljih igrača Genta mogu igrati nogomet u Ligama petice...

Ove sezone u Gent se vratilo s posudbi ili je kupljeno nekoliko igrača koji nisu promijenili okosnicu momčadi, jedino istinsko pojačanje je povratnik Laurente Depoitre.

Iskusni napadač vratio se u Gent iz engleskog drugoligaša Huddeisfielda za koji je 56 puta igrao u Premierligi, 30-godišnji Belgijanac zatvara napadački trokut s ukrajinskim reprezentativcem, 23-godišnjim Romanom Yaremchukom i Jonathanom Davidom, 19-godišnjim kanadskim reprezentativcem rođenim u New Yorku.

Najopasniji igrač Genta upravo je mladi David, koji kao polušpica ima urođeni osjećaj za ulazak u (među)prostore gdje lakoćom stvara višak.

Djeluje toliko moćno i kvalitetno da nakon nekoliko dodira s loptom postaje jasno zašto već sada vrijedi 10 mil. eura.

Ne bude li iznenađenja u sastavu trenera Jessa Thorupa, riječka obrana večeras će primarno morati zatvoriti (među)prostor oko trojice spomenutih igrača.

Igor Bišćan kao trener najbolji je u utakmicama protiv boljih momčadi!

U pripremi igre tzv. postavljene obrane, u Bišćanovu mandatu momčad Rijeke samo je u utakmici protiv Hajduka u Splitu (0:4) podbacila u primjeni geometrije igre u zadnjoj trećini.

Uz napomenu da na individualne pogreške ne može utjecati ni jedan trener, navijači Rijeke ne moraju strahovati što se tiče Bišćanova utjecaja.

Bišćan večeras sigurno neće pogriješiti u odabiru igrača za igru protiv Genta!

Zbog Bišćanova promišljanja nogometa, Rijeka bi u jednoj utakmici protiv Genta imala veće šanse ostvariti uspjeh u play-offu nego što ih imati u dvjema utakmicama.

Teško je dvaput protiv iste momčadi pozitivan rezultat graditi na obrambenom bloku bez obzira koliko su temelji čvrsti.

Logika igre protiv kvalitetnijih momčadi ukazuje da će Rijeka u obrani većih problema imati u Rijeci nego u Gentu ako u uzvratnoj utakmici bude morala napadati.

Ista logika vrijedi inverzno, Rijeka u Gentu lakše može ostvariti rezultat zbog kojega neće morati napadati u Rijeci.

U tom slučaju Gent će imati puno većih problema nego što objektivno vrijedi momčad Rijeke.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.