Europska liga: Momčad koju je Rijeka eliminirala u 2. pretkolu Lige prvaka ušla u polufinale

Četvrtak, 12. travnja 2018. 23:13 Napisao/la  SC

Red Bull Salzburg priredio je najveće iznenađenje plasmanom  u polufinale zajedno s Arsenalom, Atleticom i Marseillom

Dabbur i Dario Župarić igrali u 2. pretkolu Lige prvaka
Dabbur i Dario Župarić igrali u 2. pretkolu Lige prvaka

 

Red Bull Salzburg priredio je najveće iznenađenje u četvrtfinalu Europske lige, eliminiravši u uzvratu favorizirani Lazio.

Momčad koju je Rijeka eliminirala u 2. pretkolu Lige prvaka uspjela se plasirati u polufinale Europske lige zajedno s Arsenalom, Atleticom i Marseillom.

Trećeplasirana momčad Serije A stigla je u Salzburg sa značajnom prednošću (4:2) iz prve utakmice, do 72. minute rezultat je bio 1:1.

A onda je uslijedilo furiozna serija Salzbruga, koji je za četiri minute postigao čak tri pogotka i stekao prednost koju je uspio sačuvati do kraja.

Duje Ćaleta-Car odigrao je standardno cijelu utakmicu za Salzburg.

Drugi Red Bull, onaj pet, šest puta skuplji iz Leipziga, nije uspio u uzvratu sačuvati prednost iz prve utakmice.

U vrlo uzbudljivoj utakmici s čak 7 pogodaka, Marseille je iskazao više smirenosti i iskustva.

Rezultatski neizvjesno nadigravanje trajalo je sve do 94. minute i pogotka Japanca Sakaija, koji je loptu poslao u praznu mrežu nakon što je vratar gostiju otišao u napad.

Sporting je pobijedio u uzvratu Atletico iako za domaćine nije igralo nekoliko bitnih igrača koje je predsjednik suspendirao nakon sukoba na društvenim mrežama.

Stefan Ristovski igrao je u početnoj postavi Sportinga, Šime Vrsaljko igrao je od 46. minute za Atletico.

Josip Mišić nije bio u sastavu Sportinga.

Uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige: CSKA Moskva - Arsenal 2:2 (3:6) (Chalov 39, Nabbakin 50/Welbeck 75, Ramsey 90+2), Marseille - RB Leipzig 5:2 (5:3) (Ilsanker 6-ag, Sarr 9, Thauvin 38, Payet 60, Sakai 90+4/Bruma 2, Augustin 55), RB Salzburg - Lazio 4:1 (6:5) (Dabbur 56, Haldara 72, Hee-Chan 74, Lainer 76/Immobile 55), Sporting - Atlético 1:0 (1:2) (Montero 28)
* u zagradama su ukupni rezultati

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.