×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Dvojac iz Manchestera traži iskupljenje europskih nogometnih grijeha

Četvrtak, 15. ožujka 2012. 12:49 Napisao/la 

Nakon uzbuđenja u Ligi prvaka, na radu su i uzvratni susreti osmine finala UEFA lige. Najzanimljivije dvoboje igraju Manchester City protiv Sportinga, odnosno Manchester United protiv Athletic Bilbaa

Prvo su šokirali ispadanjem iz Lige prvaka već nakon natjecanja u skupinama. Sada su otišli korak dalje i balansiraju na tankoj liniji konačne propasti, odnosno eliminacije iz UEFA lige. Manchester United i Manchester City, koji u Premierligi, koja još uvijek važi kao "najjača liga u Europi", vode žestoku borbu za naslov prvaka večeras će tražiti iskupljenje grijeha i konačan oprost, nakon što su u prvim susretima doživjeli poraze.

United je u posebno nezavidnoj situaciji. Prvi susret izgubili su na Old Trafordu sa 3:2 od sjajnih Baska, Athletic Bilbao je jednostavno bio bolja momčad u "Teatru snova". Alex Ferguson je svjestan kako ga čeka prokleto težak zadatak, uostalom, nije se sakrio iza hrpe floskula, nego je otvoreno priznao:

- Nisam siguran da možemo izbaciti Bilbao. Pokušat ćemo sve, nećemo odustati, ali moramo biti realni. Baski su sjajni, taj narod se cijelu svoju povijest bori za nešto, to se reflektira i u nogometu. Čeka nas paklenih 90 minuta, rekao je veliki Škot. Ako takva persona tvrdi da njegova momčad nije favorit, onda je, valjda, sve jasno. Naravno, MUtd nikada ne treba otpisivati, ali čeka ih zaista težak, pakleno težak zadatak.

Gradski rival, City, u nešto je komotnijoj poziciji. Na svom travnjaku će tražiti "povrat" nakon što su prvu utakmicu izgubili od Sportinga sa 1:0. Roberto Mancini, menadžer "Građana", niti jednog trenutka ne emitira defetizam.

- Bili smo, mislim, bolja momčad i u prvom susretu. Sada moramo dokazati da smo ukupno bolji. Ne, ne mislim da će biti lako, ali imamo snagu za eliminaciju Portugalaca, smatra Mancini.

UZVRATNI SUSRETI OSMINE FINALA LIGE UEFA: Olympiakos - Metalist (prva utakmica 1:0), Manchester City - Sporting (0:1), Schalke 04 - Twente (0:1), Besiktas - Atletico Madrid (1:3), Hannover 96 - Standard Liege (2:2), PSV - Valencia (2:4), Udinese - AZ Alkmaar (0:2), Athletico Bilbao - Mancester United (3:2)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.