Finale Lige UEFA: Baskijski ponos protiv vitezova s Vicente Calderona

Srijeda, 09. svibnja 2012. 10:23 Napisao/la  SC

Došli smo jako daleko, ali ne mislim stati samo na ovome, najavljuje trener Atlhletic Bilbaoa Marcelo Bielsa; Ovo je utakmica godine za nas, priča trener Atletica Diego Simeone

Velebna Arena u Bukureštu u srijedu (20.45 sati) će svjedočiti utješnoj nagradi za španjolski nogomet. U finalu ovogodišnjeg izdanja UEFA lige sastaju se Atletico Madrid i Athletic Bilbao. Pirineji su u polufinalima UEFA-inih natjecanja imali čak pet predstavnika, ostavši na kraju na dva slova.

Momčad sa Vicente Calderona pet je puta nastupala u finalima natjecanja pod ingerencijom UEFA-e, osvojivši dva trofeja, dok Baski imaju samo jedan, poraz u finalu Kupa UEFA od Juventusa 1977. Unatoč tome, Baski i dalje glasno sanjaju europski san.

- Finale je uvijek nešto posebno. Došli smo jako daleko, ali ne mislim stati samo na ovome. Što se tiče utakmice? Želja je da što duže držimo loptu u nogama i da budemo što opasniji, objašnjava uoči ogleda trener Baska Marcelo Bielsa.

Tradicija je osjetno na strani Madrižana, koji su pet puta nastupali u europskim finalima, osvojivši dva trofeja. Prije dvije godine slavljem nad Fulhamom podigli su trofej pobjednika tadašnje Europske lige.

- Ovo je utakmica godine za nas. Nadam se da će ekipa pokazati pobjednički karakter i da ćemo navijačima donijeti ovaj važan trofej, najavljuje trener Atletica Diego Simeone.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.