AEK - RIJEKA Marko Livaja: Napredovali smo u igri od prve utakmice protiv Rijeke

Četvrtak, 23. studenog 2017. 16:16 Napisao/la  SC

Rijeka je trenutno u padu forme, ali ako budu imali dan, mogu svakog suparnika iznenaditi, kaže napadač AEK-a uoči večerašnje utakmice

Dario Župarić i Marko Livaja
Dario Župarić i Marko Livaja


Marko Livaja pogotkom u sudačkoj nadoknadi u nedjelju donio je AEK-u bod u derbiju protiv Panathinaikosa, što je pridonijelo dobro atmosferi pred večerašnju (21.05) utakmicu protiv Rijeke:

- Ići ćemo maksimalno kao protiv svakog suparnika i već u četvrtak pokušati osigurati prolaz. Više nema natrag, sada svi očekuju da prođemo u drugi krug. Na početku nije bilo nikakvog imperativa, ali nakon što smo pobijedili Rijeku i dva puta protiv Milana odigrali bez golova očekivanja su porasla. Uigraniji smo nego prije dva mjeseca i to je najveći plus. Posebno se to odnosi na obranu gdje smo puno stvari poboljšali, sada bolje branimo kornere i prekide, koncentriraniji smo u nekim situacijama koje smo ranije loše rješavali. Prema mojoj procjeni od one prve utakmice protiv Rijeke napredovali smo 20-ak posto, ali još nismo došli do svog maksimuma, kaže Livaja  za SN.

AEK će igrati bez Mantalosa i Johanssona, dvojcie važnih igrača:

- Izgubili smo kapetana i dokapetana momčadi, dva igrača koji su igrali sve utakmice i stvarno je bio šok za sve nas. Nije idealno jer nemamo toliko širok kadar da bi ih bezbolno nadomjestili. Bili bismo puno jači s njima u kadru, ali mislim da i ovako za sada dobro guramo. Mislim da imamo jako dobre šanse iako je Rijeka jako dobar suparnik, momčad koja sigurno ima svoje kvalitete i koja nije slučajno napravila puno dobrih stvari u prošloj i na početku ove sezone. Trenutno su nekom padu forme, ali ako budu imali dan mogu svakog suparnika iznenaditi. Mi ćemo napraviti sve da u četvrtak bude AEK-ov dan, a ne Rijekin, motivacije zbog prilike koja nam se otvara neće nedostajati i nema govora o opuštanju ili razmišljanja da smo već prošli u Europi. Nema kalkulacija, mi želimo odraditi svoj posao, napraviti sve da pobijedimo, ali u nogometu nikada ne znaš što može biti, govori Livaja.

AEK je vodeća momčad grčkog prvenstva:

- Kada sam došao nitko nije spominjao borbu za titulu jer znamo da je Olympiacos tu dominirao, da su posljednjih godina bili pretplaćeni na titulu, ali tim dobrim startom i navijači i svi u klubu priželjkuju titulu koja se čeka 22 godine. Najvažnije je što svaki od nas u svlačionici misli da možemo osvojiti prvenstvo, da smo dovoljno kvalitetni za skinuti Olympiacos s trona i stvari se stvarno dobro slažu. Mislim da imamo dobre šanse, ali još uvijek ništa veće od PAOK-a i Olympiacosa, zaključuje Livaja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.