AEK - RIJEKA Igrači više opterećeni sumnjama u vlastite mogućnosti nego rezultatom

Četvrtak, 23. studenog 2017. 13:04 Napisao  I. V.

Momčad koja je na gostovanjim u Beču i Milanu ukupno postignula pet pogodaka u optimalnom stanju ne bi smjela strahovati pred utakmicu u Ateni

Europski ispit u Ateni
Europski ispit u Ateni Foto: Lario Tus



Nogometaši Rijeke večeras (21.05) protiv AEK-a igraju utakmicu 5. kola Europske lige.

Iako Rijeka ima teoretske šanse plasirati se u idući krug natjecanja, utakmica ima izraziti natjecateljski naboj zbog drugoga razloga.

Trener Matjaž Kek traži izlaz iz krize koja traje negdje od prve utakmice protiv AEK-a na Rujevici, kada su izgledi za plasman u drugi krug natjecanja Europske lige izgledali realni sa stanovišta momčadi koja je ispala u play-offu Lige prvaka od Olympiakosa.

Ni Kek tada nije mogao sakriti razočaranje porazom od AEK-a iako je grčka momčad igrom naslutila da će u ovom dijelu sezone voditi na ljestvici nacionalnog prvenstva ispred Olympiakosa.  

Otprilike od trenutka kada je riječka momčad ostvarila uspjeh plasmanom u skupine Europske lige,  igrači počeli su pokazivati prve znakove slabosti.

Čim je ostvaren prvi strateški cilj ove sezone, klub je dobio oko 6. mil. eura, a rasterećni igrači nakratko izgubili motive. Nakon nekoliko negativnih rezultata više nije bilo povratka ma koliko se trudili.

Kada igrači podlegnu nagomilanim natjecateljskim tenzijama, klubovi u pravilu pribjegavaju šok-terapijama, a prvi stradaju treneri. Kek nije mogao zaustaviti psihofizički pad momčadi, posljedice su evidentne.

Sada više nema smisla mijenjati trenera budući da je većina igrača nepovratno  izgubila tonus aktualnih prvaka. Logičnije je tijekom zimske stanke kroz novu selekciju igrača početi pripreme za iduću sezonu.

Međutim, do zimske stanje Rijeka mora odigrati još sedam utakmica, Keku sigurno nije lako gledati kako se ruši sve što je gradio četiri sezone.

Nakon gostovanja u Vinkovcima idućeg vikenda, Rijeka tri utakmice u HNL-u igra na Rujevici (Hajduk, S. Belupo, Rudeš).

 Utakmicu protiv Milana (7. prosinca) također igra na Rujevici, dok utakmicu četvrtfinala kupa protiv Intera igra (13. prosinca) u Zaprešiću.

Rijeka večeras protiv AEK-a igra utakmicu u kojoj igrači nisu toliko opterećeni rezultatom koliko su opterećeni sumnjama u vlastite mogućnosti.

Momčad koja je na gostovanjim u Beču i Milanu ukupno postignula pet pogodaka u optimalnom stanju ne bi smjela strahovati pred utakmicu u Ateni.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.