Jurgen Kloop nosio Natalijinu ramondu, jeftini trikovi menadžera Liverpoola

Utorak, 06. studenog 2018. 22:41 Napisao/la  SC

Srbija je u nogometnom transu, mediji pobjedu Crvene zvezde protiv Liverpoola uspoređuju s pobjedom u finalu Kupa prvaka u Bariju 1991. godine protiv Marseillea

Njemački demagog na klupi Liverpoola
Njemački demagog na klupi Liverpoola

 

Liverpool je u Beogradu senzacionalno izgubio (0:2) od Crvene zvezde u 4. kolu Lige prvaka!

Srbija je u nogometnom transu, mediji pobjedu Crvene zvezde protiv Liverpoola uspoređuju s pobjedom u finalu Kupa prvaka u Bariju 1991. godine protiv Marseillea.

Crvena zvezda jedini je klub s prostora bivše države koji je postao europski prvak.

Raspadom bivše države raspao se sustav državne ekonomije koja je mogla financirati europskog prvaka u nogometu.

Nakon što je Hajduk 1995. godine došao do četvrtfinala Kupa prvaka i ispao do europskog prvaka Ajaxa, siromašni klubovi iz bivše države postali su kante za napucavanje bogatih klubova.

U novom formatu Lige prvaka u skupinama su igrali samo Dinamo, Maribor i Crvena zvezda, koja je pobjedom protiv Liverpoola barem za jednu večer vratila nekadašnji europski sjaj.

Zvezda je zasluženo pobijedila Liverpool u nabrijanoj atmosferi koju su srpski mediji poticali huškačkim najavama dolaska Švicarca albanskih korijena Xherdana Shaqirija.

Shaqiri je isprovocirao Srbe na SP-u u Rusiji, kada je švicarske pogotke slavio albanskim nacionalističkim simbolima.

Jurgen Kloop zbog toga Shaqirija nije ni doveo u Beograd, a menadžer Liverpool tijekom utakmice otišao je korak dalje u dodvoravanju Srbima.

Kloop je tijekom utakmice na prsima nosio Natalijinu ramondu, simbol stradanja Srba u Prvom svetskom ratu poznatiji i kao "srpski Feniks".

Jeftini trikovi njemačkog demagoga nisu polučili rezultat.

Zvezda nije imala milosti prema Liverpoolu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.