Stefan Ristovski protiv Juventusa dokazao da je bio najbolji desni branič Rijeke u povijesti HNL-a

Srijeda, 01. studenog 2017. 09:13 Napisao  I. V.

Utakmica protiv Juventusa pokazala je da Ristovski može igrati defanzivu na razini jedne od najboljih momčadi na svijetu

Stefan Ristovski
Stefan Ristovski




Stefan Ristovski odigrao je cijelu utakmicu protiv Juventusa na impresivnoj razini.

Desni branič Sportinga odigrao je utakmicu protiv objektivno najtežeg protivnika nakon odlaska iz Rijeke i potvrdio vrhunske predispozicije.

 Izravni dueli protiv igrača kakvi su Dybala, Mandžukić ili Alex Sandro pokazali su realne mogućnosti makedonskog reprezentativca, koji je prošle sezone bio stožerni igrač Rijeke.

 Ristovski je protiv Juventusa potvrdio stručne procjene da može igrati nogomet na najvišoj europskoj razini. Jedini iz momčadi aktualnog prvaka.

Posebno je značajno da je Ristovski većim dijelom utakmice odrađivao defanzivne zadatke, posebice u drugom dijelu utakmica kada je Juventus snažno pritisnuo.

Budući da je Ristovski u dresu Rijeke stekao reputaciju lepršavog i tehnički sjajno obučenog braniča, koji je puno jači u napadu nego u obrani, utakmica protiv Juventusa pokazala je da Ristovski može igrati obranu na razini jedne od najboljih momčadi na svijetu.

Ristovski praktično nije izgubio ni jedan duel u igri "jedan na jedan" na travi ili u zraku, ni jednom nije taktički pogriješio u zatvaranju prostora ispred napadača Juventusa.

Iskazao je  fizičke mogućnosti koje su mu omogućile da u jednoj akciji bude brži od Mandžukića, da pravodobno zatvori prostor i spasi pogodak.

Ukratko, Stefan Ristovski u utakmici protiv Juventusa prvi put je pokazao što je Rijeka zapravo izgubila njegovim odlaskom.

Dugotrajni pljesak s tribina najveća je nagrada za njegovu igru, u 91. minuti izašao je zbog grčeva.

Više nema dvojbe da je Ristovski prema objektivnim mogućnostima bio najbolji desni branič Rijeke u povijesti HNL-a. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.