Španjolci traže da UEFA izbaci PSG i Manchester City iz Lige prvaka

Ponedjeljak, 19. studenog 2018. 18:51 Napisao/la  SC
Španjolci traže da UEFA izbaci PSG i Manchester City iz Lige prvaka

 

Poznato je da dva momćad kluba u arapskom vlasništvu, PSG i Manchester City, stalno pronalaze načine kojima zaobilaze pravila financijskog fair playa.

Baslnoslovno bogati vlasnici klubova nekoliko su puta izvrgnuli rugu UEFA-ine pravilnike o kontroliranom vođenju budžeta, pa je tako Neymar za 222 mil. eura potpisao ugovor s Katarom u kojemu se obavezao da će promovirati SP 2022.

Njegove su obveze smiješne, a tako zarađenim novcem Neymar je sam platio odštetnu klauzulu Barceloni i postao slobodan igrač.

PSG je tako doveo slobodnog igrača za kojega nije platio ništa, a Neymar je postao najskuplji igrač svih vremena:

- Prije dvije godine sam rekao da ovi klubovi varaju i ne poštuju zakone tako da me ovo ne čudi. Pitanje nepoštivanja zakona je važno i UEFA mora biti ozbiljna po ovom pitanju. To je nešto što radi velike razlike unutar nogometa i ruši zdravu strukturu nogometne igre. Zbog toga se ove momčadi moraju kazniti. Ako ih se kazni izbacivanjem iz Lige prvaka, bit će to opomena i poruka drugim klubovima da se ovi zakoni moraju poštivati, rekao je predsjednik španjolske nogometne lige Javier Tebas.

Jasno da Tebas prije svega pokušava zaštiti interese Real Madrida i Barcelone.

Inače, Real Madrid i Barcelona ne tako davno nisu smjeli trgovati tijekom prijelaznih rokova, jer su trgovali malodobnih igračima protivno pravilima UEFA-e.

Drugim riječima, vodeći španjolski klubovi također varaju, ali manje od PSG-a i Cityja jer nemaju toliko novaca.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.