Max Allegri najavio da ostaje na klupi Juventusa nakon ispadanja iz Lige prvaka

Srijeda, 17. travnja 2019. 09:38 Napisao/la  SC

Nemojmo zaboraviti da je ova momčad Ajaxa igrala finale Europske lige prije nekoliko sezona. Naš je problem bio da nismo imali strpljenja igrati našu igru, smatra Allegri

Max Allegri (Juventus)
Max Allegri (Juventus)

Massimiliano   Allegri nakon ispadanja u četvrfinalu Lige prvaka iznenadio je izjavom da ostaje u Juventusu iduće sezone.

- Sreo sam predsjednika prije nekoliko dana i rekao mu da bih želio ostati! Sjest će idućih dana i odlučiti što dalje, kazao je Allegri nakon poraza (1:2) od Ajax u uzvratnoj utakmici odigranoj u Torinu.

Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli potvrdio je nakon utakmice da Allegri ostaje:

- Allegri ima još godinu dana ugovor. Na kraju sezone ćemo sjesti i dogovoriti nastavak suradnje, kazao je Agnelli.

Allegri je na početku sezone rekao da ga od dolaska Ronalda zanima samo Liga prvaka, Juventus je slovio za jednog od favorita što momčad Ajaxa nije impresioniralo:

- U prvom poluvremenu smo dobro igrali iako smo bili malo euforični kada smo postignuli pogodak. Nogomet je nemilosrdan, dobijete slučajan gol i pojavi se strah. U drugom poluvremenu morali smo imati drugačiji stav. Ajax je potpuno zasluženo otišao u polufinale. Bio sam uvjeren da ćemo biti bolji u drugom dijelu utakmice, ali to se nije dogodilo. U drugom je poluvremenu De Jong dobio prostora i Ajax je preuzeo kontrolu utakmice. Moramo odati priznanje Ajaxu za igru u drugom dijelu. Trebali smo biti oprezniji, u prvoj smo utakmici bili puno stabilniji negu u uzvratu. Nemojmo zaboraviti da je ova momčad Ajaxa igrala finale Europske lige prije nekoliko sezona. Naš je problem bio da nismo imali strpljenja igrati našu igru, smatra Allegri.

Dojam je da svi igrači čekaju što će učiniti Ronaldo:

- Ronaldo je nam je puno pomogao u ovom natjecaju, ali kada uđeš u četvrtfinale, trebaš dopinos svih igrača. Da bi osvojio Ligu prvaka moraš dosegnuti visoku razinu forme i moraš imati na raspolaganju sve igrače. Već duže vrijeme imamo problema s izostancima, nedostajala su nam četiri, pet igrača (Mandžukić, Chiellini, Costa, Perin, Caceres, op. a.). Na ovakvoj razini natjecanja odlučuju detalji, de Liht je trebao biti čuvan, ali je ostao sam kod pogotka. Od tri pogotka koja smo primili od Ajaxa, dva i pol smo darovali, zaključio je Allegri.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.