LIGA PRVAKA

Lewandowski optužio Kovača

Četvrtak, 14. ožujka 2019. 09:25 Napisao/la  SC

Klopp bi napisao knjigu o van Dijku

Van Dijk i Lewandowski
Van Dijk i Lewandowski

 

Robert Lewandowski optužio je Niku Kovača zbog ispadanja od Liverpoola u osmini finala Lige prvaka.

Nakon što je  Bayern odigrao 0:0 na Anfieldu, doživio je poraz (1:3) na Allianz Areni,

- U prvoj utakmici nismo dovoljno riskirali da bismo igrali napadački i postignuli pogodak. Prema mojem mišljenju, ni u uzvratnoj utakmici nismo igrali dovoljno napadački, nismo stvarali šanse što je bio naš najveći problem. Igrali smo kod kuće, ali to je nije bila naša igra i Liverpool nas je pobijedio. Ljut sam jer znamo da možemo igrati bolje, kazao je Lewandowski.

- Igrali smo protiv jakog protivnika, moram čestitati Liverpoolu i Jürgenu Kloppu! Bili su bolja momčad u ove dvije utakmice, zasluženo su pobijedili. Napadali su vrlo visoko, bili su kompaktni, ovo nije bio naš najbolji dan. Liverpool je vrhunska europska momčad, a mi smo pokazali koje su naše granice, smatra Kovač.

- Nema mnogo momčadi koje su pobijedile Bayern, mi smo to napravili i to je jako dobro. Koliko mi znači pobjeda! Znači mi sve! U drugom poluvremenu puno smo bolje kontrolirali igru, nadigrali smo Bavarce. To je velik korak za nas, znači da idemo u pravom smjeru. Tako sam ponosan na momke. Prvi gol htio bih pogledati 1000 puta! Defanzivno smo bili jako dobri. Nismo se branili načinom koji obično koristimo u gostima Lige prvaka, ali dobro smo to učinili. U ovakvoj utakmici uvijek će biti pogrešaka, ali morate ostati u igri i kontrolirati utakmicu. Nije izgledalo da nas je Bayern nadigrao. U drugom dijelu postignuli smo dva pogotka, modli smo postići još jedan da je Salah iskoristio priliku, naglasio je Jurgen Klopp koji je posebno nahvalio sjajnog Virgila van Dijka, strijelca drugoga pogotka.

- Van Dijk je super, super igrač... To što je odigrao u zadnje vrijeme zajedno s Matipom je izvanredno. Mogao bih napisati knjigu o van Dijku, o njegovoj vještini, snazi o tome da je fantastična osoba. Mlad je, a tako iskusan, tako snažan. Zna da može igrati još bolje nego večeras, zaključio je Klopp.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.