×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

KRALJEVSKI REKORD

Real Madrid do 200. pobjede u Ligi prvaka

Utorak, 27. ožujka 2012. 22:46 Napisao/la 

Real Madrid je pobjedom protiv APOEL-a na Cipru stigao do rekorda u Ligi prvaka

Favoriti su ipak pokazali moć. Iako Chelsea i Real Madrid nisu odigrali utakmice na nivou kakav se objektivno očekuju, napravili su ogroman korak prema polufinalu Lige prvaka. U prvim četvrtfinalnim susretima Chelsea je u Lisabonu slavio sa 1:0, dok je Real Madrid na Cipru protiv APOEL-a ostvario pobjedu 3:0.

APOEL - REAL MADRID 0:3

Real Madrid će pamtiti Cipar i APOEL. Ne, naravno, zato jer je "ciparsko čudo" napravilo nešto monumentalno, nego zato jer je "kraljevski klub" upravo na Cipru ostvario - 200. pobjedu u Ligi prvaka! Prvi u Europi. Niz traje još od davne 1955., kada je Real Madrid u tadašnjem Kupu prvaka svladao švicarski Servette. Te godine je Real osvojio i naslov najbolje momčadi na Starom kontinentu.

Ovo su, naravno, neka druga vremena, ali Real Madrid ostaje i ove sezone jedan od glavnih kandidata za "kantu s ušima". U Nikoziji su ulovili rekord i - polufinale Lige prvaka. Prvi dio donio je diskretni nastavak sna momčadi APOEL-a. Ivan Jovanović, trener ciparske momčadi, poslao je svoje igrače na travnjak sa samo jednim, jedinim zadatkom, ne primiti gol. I uspjeli su u prvih 45 minuta zadržati "nulu" protiv velikog Reala, o čemu će se, vjerojatno, u Nikoziji pričati generacijama. Imao je Real posjed lopte od čak 70%, ali pogodak nisu zabili.


Egzistirala je nada Ciprana sve do 74. minute, ali dalje, jednostavno, nije išlo. Jose Mourinho je povukao savršen potez; u 64. minuti su Coentrao i Higuain potražili put prema svlačionici, na travnjak je "Special One" poslao brazilski dvojac Kaka - Marcelo. I upravo je taj dvojac otvorio vrata polufinala za "kraljeve". Marcelo i Kaka su nakon samo deset minuta provedenih na terenu pripremili sjajnu akciju, koju je pogotkom zaključio Benzema. Potom je u 82. minuti asistirao Marcelo, a zabio Kaka, da bi priču zatvorio svojim drugim pogotkom Benzema. Naravno, uzvrat na Santiago Bernabeu će biti čista formalnost...

STRIJELCI: 0:1 Benzema 74', 0:2 Kaka 82', 0:3 Benzema 90'

BENFICA - CHELSEA 0:1

Chelsea je u Lisabon stigao pod plaštom bahatosti, jer su Benficu doživjeli kao momčad koja im ne može napraviti apsolutno nikakvu štetu. Ipak, nije za "Bluese" išlo sve tako jednostavno. Tvrda, taktički zahtjevna utakmica nije otvarala previše prostora za šanse koje obično nazivamo "zicerima".

Čak je momčad Roberta Di Mattea u većem dijelu igrala podređenu ulogu, jedina je sreća što napadači Benfice nisu imali "jedan od onih dana kada sve ulazi". Nešto je pokupio Cech, nešto je otišlo zamalo kraj gola i sve je mirisalo na "nulu". Naravno, vjerojatno bi takvim epilogom, s obzirom na ulog, bili zadovoljni i jedni i drugi...

Mogla je Benfica i do vodstva, morala je dobiti jedanaesterac, ali je talijanski sudac Tagliavento previdio da je John Terry jedan ubačaj zaustavio rukom. Talijan je ostao "nijem", Portugalci su "šizili", ali promijenilo se, naravno, nije ništa.

I onda, praktički u isto vrijeme kada je Real Madrid ukrcao prvi gol APOEL-u, Chelse je poveo. Fernando Torres, kojem je Di Matteo dao prednost ispred Drogbe, asistirao je za Kaloua, koji je sa pet metara bez ikakvih problema pogodio mrežu. Do kraja, londonska momčad je zadržala kapitalnu prednost. Roman Abramovič je, očigledno, povukao "potez svih poteza" kada je na klupu instalirao neiskusnog Talijana, umjesto precijenjenog Andre Villas - Boasa.Jer, Chelsea je s Di Matteom na pragu polufinala Lige prvaka...

STRIJELCI: 0:1 Kalou 75'

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.