Marin Tomasov: Mislio sam da će nam biti lakše igrati protiv Dinama, ali bolja je momčad prošla

Srijeda, 15. kolovoza 2018. 00:03 Napisao/la  SC
Marin Tomasov (Astana)
Marin Tomasov (Astana)

 

Dinamo je ostvario plasman u play-off Lige prvaka gejd eigra protiv Yougn Boysa, bez obzira na ishod Dinamo je osigurao europsku jesen.

Mario Gavranović bio je strijelac jedinog pogotka u uzvratu protiv Astane, prošle sezone u dresu Rijeke bio je u sličnoj situaciji:

Sve je to dosta drugačije, Dinamo je pun kvalitetnih igrača, sada stvaramo momčad koja se drži skupa, a to je važno za velike rezultate. Dojmovi su pozitivni, imali smo dobar rezultat iz prve utakmice, ali smo znali da moramo dobro ući i u uzvrat, Astana je dobra momčad koja zna igrati nogomet. Imaju kvalitetnih igrača, veliki komplimenti cijeloj ekipi, svi su odradili odličan posao. Zajedno smo napadali, zajedno se branili, tako moramo uvijek izgledati. Ovo je pravi primjer kako jednu ozbiljnu utakmicu treba mirno privesti kraju, kaže Gavranović koji je opet ušao s klupe:

- Ja sam profesionalac, radim maksimalno kako bih se što prije vratio u formu. Mislim da sam blizu prave forme, blizu onoga kakav sam bio u Rusiji. I sada čekam da se sve vrati na ono kako je bilo prije. Ovaj široki kadar motivira svakoga da budem još bolji, da trenirati još jače, što je odlična stvar. Sjetite se, prošle smo sezone za neke utakmice morali povlačiti igrače iz B momčadi, danas je drugačija priča, rekao je Gavranović.

Još jedan bivši igrač Rijeke igrao je na Maksimuru, Marin Tomasov dvije sezone nosi dres Astane:

- Što reći, prošla je bolja ekipa, tu nema nikakve priče. Dinamu sretno dalje u kvalifikacijama, neka uđu u Ligu prvaka, a mi ćemo priliku tražiti u Europskoj ligi. Mi smo svoje prigode propustili doma, ali ako me pitate ovo nije ona Astana na kakvu sam ja navikao. Otišli su nam neki igrači, došao je novi trener, sve je drugačije. Da budem iskren, mislio sam da će nam biti lakše igrati protiv Dinama, ali bolja je momčad prošla. Moram reći da Dinamo ima odličnog trenera Nenada Bjelicu. Čovjeka koji točno čita utakmicu i vidi što treba, čuo sam što je pričao igračima, na koji ih način ispravljao tijekom utakmice, sve je to imalo smisla. Osjetite i vi to na terenu.. Ne znam što se s nama dogodilo pogotovo u Astani, nemoguće je da Olmo u prvoj utakmici onako prebaci igrača i spusti se sam prema golu, da ga nitko ne faulira. Ova momčad prije nije radila tako taktičke pogreške. Dinamo je s ovim trenerom spreman za velike stvari. U Europskoj ligi Dinamo može igrati sigurno, a mišljenja sam kako će im u Ligi prvaka biti teško. To je nogomet. Evo, ja sam mislio da će nama lakše biti igrati s Dinamom, a nismo napravili niti jednu opasnu prigodu u dvije utakmice. Da, vjerovao sam da će ovaj sraz biti puno napetiji, a sada gledate 3:0 ukupno, ispao je to lagan prolaz Dinama. Želim im svu sreću, neka uđu u Ligu prvaka, rekao je Tomasov.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.