LP Vlašić strijelac u porazu CSKA, AEK poražen od Ajaxa, Livaja skrivio kazneni udarac

Utorak, 27. studenog 2018. 21:00 Napisao/la  SC
Nikola Vlašić (CSKA)
Nikola Vlašić (CSKA)

CSKA i Viktoria Plzen u snježnoj Moskvi vodili su bitku za treću poziciju koja vodi u šesnaestinu finala Europske lige.

Moskovljani su svoj dobar ulazak u utakmicu oplodili u 10. minuti.

S boka je relativno bezopasno ubacio Fernandes , no nespretnom Petrželi loptu krade Šenikov kojega ruši te sudac Makkelie opravdano pokazuje na bijelu točku.

Siguran realizator najstrože kazne je hrvatski nogometaš Nikola Vlašić.

Nakon jedanaest minuta igre u nastavku tragičar iz prvog dijela Prochazka iskupio se postigavši pogodak za izjednačenje.

Svi promašaji ruskog sastava na naplstu su došli u 82. minuti kada je precizni ubačaj Hrošovskog u mrežu, za veliki preokret Čeha, pospremio Hejda.

Ajax je slavio u Ateni protiv AEK-a 0:2.

Dosadno prvo poluvrijeme obilježili su događaji na tribinama - u nastavku navijačkog rata od sinoć, jedan od simpatizera žutih zaletio se na gostujući kraj tribina te bacio Molotovljev koktel.

U nastavku su Grci pali u četiri minute, a tragičar je zasigurno hrvatski nogometaš Marko Livaja čije je igranje rukom u kaznenom prostoru u 68. minuti omogućilo Dušanu Tadiću da dovede kopljanike u vodstvo.

U 72. minuti srbijanski napadač je svojim drugim golom dovršio posao, poslao Ajax u nokaut fazu LP-a.

Utakmica 5. kola grupe E: AEK - Ajax 0:2 (Tadić 68-11m, 72)

Utakmica 5. kola grupe G: CSKA - Plzen 1:2 (Vlašić 10-11m/ Prochazka 56, Hejda 81)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.