FINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid pobijedio Liverpool

Subota, 26. svibnja 2018. 22:58 Napisao/la  SC

Kariusove pogreške zasjenile Baleov pogodak

Benzema iskoristio nesvakidašnju Kariusovu pogrešku
Benzema iskoristio nesvakidašnju Kariusovu pogrešku

 

Real Madrid treći put uzastopno postao je europski prvak nakon pobjedu u finalu lige prvaka protiv Livepoola.

Lorus Karius tragičar je finala u Kijevu!

U 51. minuti Karius je uhvatio loptu ispred Benzeme i pokušao rukom odmah odigrati na desni bok.

Benzema je osjetio da Karius nije bio priseban, nogom je presjekao pokušaj dodavanja, lopta se odbila u mrežu na zaprepaštenje igrača i navijača Liverpoola - 1:0.

U 83. minuti Bale je uputio udarac s 30 metara, lopta je letjela ravno u Kariusove ruke, uslijedila je još jedna nevjerojatna pogreška: lopta je izmigoljila iz ruku i završila u mrežu 3:1.

Time je završila utakmica i počelo traumatično razdoblje Kariusova života, teško da će ga ikada u životu itko pamtiti po nečemu drugom!

U drugom poluvremenu vratar Livepoola dvjema nevjerojatnim pogreškama omogućio je Real Madridu da postao prvi klub u povijesti modificirane Lige prvaka trima uzastopnim pobjedama u finalima.

Kariusove nesvakidašnje pogreške čak su zasjenile čudesni Baleov pogodak u 64. minuti, Velšanin je škaricama postigao jedan od najljepših pogodaka u povijesti natjecanja.

Što se tiče nogometa, kada stručnjaci budu pokušavali u praksi primijeniti najbolje od nogometa što je ponudio finale, jedino će detaljno proanalizirati način na koji je Jurgen Klopp na početku utakmice zatvorio središnji blok negdje na početku zadnje trećine.

Držao je Liverpool dovoljno daleko od Kariusa igrače Real Madrida kombinacijom iznimne fizičke moći u visokom presingu i taktičke discipline, momčad Liverpoola branila se dovoljno aktivno da se Real Madrid morao bojati svake tehničke pogreške.

Upravo zahvaljujući granitnom bloku, negdje do 30. minute Liverpool je izgledao opasnije od Real Madrida budući da je svaki brzi prelazak na polovicu za Firminija, Manea i Salaha bio potencijalna šansa.

U 23. minuti Firminio je ostao na 14 metara sam na udarcu, odbio je Sergio Ramos, natrčao Alexander-Arnold, Navas je munjevito regirao na snažni udarac s 13 metara.

A onda je Salah napustio teren u suzama, nakon duela sa Sergijom Ramosom stradalo je rame najboljega igrača Liverpoola.

Salahov izlazak djelovao je kao psihološki okidač.

Iako je i ozlijeđeni Caravajal u 36. minuti izašao u suzama, od trenutka kada je Salah izašao igrači Real Madrid počeli su igrati goropadnije i do kraja utakmice kontrolirali tijek utakmice kroz posjed lopte.

Livepoolov blok približio se pod pritiskom Kariusu, akcije Real Madrida počele su dobivati konkretniji smisao.

U 43. minuti Real Madrid dočekao je svoj trenutak: Isco je ubacio zdesna, Ronaldo u visokom skoku glavom loptu poslao u vrata.

Karius je odbio loptu, Benzema je natrčao i zatresao mrežu, ali je pogodak poništen nakon što je pomoćni sudac vidio zaleđe.

U 45. Nacho je uputio opasan udarac zdesna.

Rasplet finala počeo je prvom Kariusovom pogreškom, Benzema je pogotkom u 51. minuti očekivano promijenio odnose na terenu.

Liverpool se srmaželjivo otvorio, preuzeo rizik koji se brzo isplatio.

Lovren je u 55. minuti nadskočio Sergija Ramosa nakon ubačaja iz kuta, Mane je pravodobno utrčao i nogom skrenuo loptu u mrežu ispred Navasa - 1:1.

Počeo je Liverpool opet izgledati agresivno, ali čudesni Baleov pogodak u 64. minuti kao da je opet šokirao Liverpool, koji nije dobio drugu priliku vratiti se u utakmicu.

U 70. minuti Mane je udarcem s 20 metara loptu poslao u vratnicu, bila je to posljednja prilika Liverpoola.

Real Madrid preuzeo je kontrolu utakmice, mirno je čuvao rezultat sve dok Karius nije asistirao Baleu za pogodak u 83. minuti.

Luka Modrić još jednom pokazao je najvišu klasu, a Dejan Lovren suznih je očiju ostao sjediti na travi nakon zadnjeg Maržićeva zvižduka.

Lovrena je prvi počeo tješiti Mateo Kovačić, koji je opet jedno finale gledao s klupe.

REAL MADRID: Navas, Carvajal (36 Nacho), Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Modrić, Kroos, Isco (60 Bale), Ronaldo, Benzema (89 Asensio)

LIVERPOOL: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Milner (83 Can), Salah (30 Lallana), Mane, Firminio

Finale Lige prvaka: Real Madrid - Liverpool 3:1 (Benzema 51, Bale 64, 83/Mane 55)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.