×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

APOEL očekuje Real Madrid i najveću senzaciju u povijesti Lige prvaka

Ponedjeljak, 26. ožujka 2012. 23:23 Napisao/la 

Večeras se igraju prvi susreti četvrtfinala Lige prvaka. Benfica će ugostiti Chelsea, dok će APOEL na Cipru igrati protiv Real Madrida u najvažnijoj utakmici u povijesti kluba

Utorak donosi prve dvije četvrtfinalne utakmice Lige prvaka. Benfica dočekuje Chelsea, dok će APOEL ugostiti Real Madrid.

Benfica - Chelsea (20.45)

Portugalci se, naravno, nadaju da će dohvatiti polufinale, iako im na suprotnoj strani stoji probuđeni Chelsea. Otkako je Andre Villas - Boas otišao na "burzu", a u "kokpit Bluesa" uskočio Talijan Roberto Di Matteo, Chelsea je konačno počeo izgledati kao momčad.

Svejedno, Benfica ima pravo vjerovati u prolaz. Uostalom, dvostruki osvajač Lige prvaka, doduše iz nekih davnih vremena (1960./61. i 61./62.) ove je sezone u grupi ostao na nogama premda im je na suprotnoj strani stajao veliki Manchester United. Odigrali su 1:1 kod kuće i 2:2 u Manchesteru, a na kraju su u "nokaut fazu" otišli kao vodeća momčad skupine C.

jorge jesusJorge JesusKod kuće Benfica nije izgubila čak deset utakmica za redom, nadaju se u najmanju ruku da protiv Chelsea neće prekinuti niz. Istina, u polufinalu Lige prvaka nema ih više od dva desetljeća (posljednji puta 1990.), ali i to je, valjda, motiv više.

Jorge Jesus, trener Benfice, zna da ga protiv Chelsea čeka prokleto težak posao. "Coacha" Benfice novinari su, između ostalog, pitali je li tražio savjet od Josea Mourinha i(li) čak Andre Villasa - Boasa.

- Ne, nisam razgovarao ni s Joseom, ni s Andreom. Nije bilo potrebe, znamo sve što treba o Chelseaju. Stvar je, zapravo, vrlo jednostavna. Moramo biti inspirirani, u napadu, obrani, veznoj liniji... Moramo, jednostavno, biti - perfektni! Poznajem vrlo dobro četvoricu igrača, koji su radili samnom; Davida Luisa, Ramiresa, Hilaria i Paula Ferreiru. Ali, oni isto tako znaju moj način rada, ako je Di Matteo razgovarao s njima, mogao je saznati dosta toga. Favoriti? Mnogi će reći Chelsea, ali ne zaboravite, Benfica i Sporting Lisabon su iz Europe izbacili Manchester United i Manchester City, dvije vodeće momčadi iz Premierlige. To, valjda, nešto govori o nama, David LuizDavid Luizporučio je Jesus.

Naravno, u Londonu se ne opterećuju porukama iz Portugala. Nakon što su protiv Napolija u osmini finala doživjeli kvalitativnu katarzu i nakon produžetaka se probili među osam najboljih momčadi Europe, uvjereni su kako će preko Benfice stići i do posljednja četiri u Ligi prvaka.

David Luiz, branič Chelsea, u Benfici je proveo četiri i pol godine, odigrao je 82 utakmice za "orlove" i postigao pet pogodaka, prije nego je u siječnju 2011. preselio na Stamford Bridge.

- Drago mi je da se vraćam na mjesto gdje sam se osjećao vrlo sretnim. Ali, prošlost u ovom trenutku ne igra nikakvu ulogu. Pritisak je ogroman, za nas i Benficu, to je u ovoj fazi sasvim normalno. Za mene će to biti posebna utakmica, navijači znaju koliko volim Benficu, ali u ovom trenutku sam profesionalac i napravit ću apsolutno sve da izbacimo Portugalce. Znam kakva nas vruća atmosfera očekuje, ali vratili smo samopouzdanje i naravno da vjerujemo kako možemo proći u četvrtfinale, poručio je David Luiz.

APOEL - Real Madrid (20.45)

Ovdje je, valjda, sve jasno. Da, nogomet je čudna biljka, ponekad zna iznenaditi poput ljetne oluje iz vedra neba, ali ako bi se kojim slučajem "zalomila" eliminacija "Kraljeva" od strane ciparskih autsajdera, onda bi to vjerojatno bilo - čudo svih čuda. I najveća senzacija otkako se igra Liga prvaka, bez obzira što je u povijesti bilo svakakvih rezultata... Real Madrid će imati i dodatni motiv, jer će "kraljevski klub", ako večeras svlada APOEL, uhvatiti - 200 pobjeda u Ligi prvaka! Prvu pobjedu, tada još u Kupu prvaka, Real Madrid je ostvario davne 1955. godine protiv švicarskog Servettea.

Jose MourinhoJose MourinhoJose Mourinho je, konačno, progovorio. Dijelom zbog toga što se odmaknuo od španjolske stvarnosti i brojnih polemika nakon susreta u Villarrealu. Za vikend je Real pomeo imenjaka iz Sociedada, a Mourinho se, vjerojatno i zbog pritiska UEFA-e, obratio medijima.

- Nemam namjeru lamentirati o medijskoj šutnji nakon Villarreala. Ja to nisam "naredio", stoga nemam potrebu niti objašnjavati, poručio je Mourinho.

Onda je, za divno čudo, odlučio na posljednjoj službenoj konferenciji za novinare, odlučio biti na usluzi - novinarima!? "Special One" je, naime, prevodio ono što je govorio Sami Khedira. Simultana akcija, sa španjolskog na engleski. A onda ponešto rekao i o večerašnjem protivniku.

- Da, mi smo favoriti, to nije sporno i bilo bi pomalo glupo bježati od toga. Samo, ne zaboravite da je APOEL iz Europe izbacio Šahtar, Porto i Lyon. To, naravno, ne može biti slučajno. Morat ćemo biti na oprezu. Domaćini će se boriti, imaju na to pravo, kao što imaju pravo vjerovati da je u nogometu sve moguće. Naša je prednost i što se uzvrat igra na Santiago Bernabeu, ali ne sumnjamo kako će prva utakmica biti iznimno teška, tvrdi Mourinho.

Što kažu Ciprani? A što bi mogli reći. Njima je, zapravo, sudar s Real Madridom stigao kao konačna nagrada za sve što su napravili u ovosezonskom izdanju Lige prvaka. Ako već san mora biti prekinut onda je savršen scenarij da to napravi upravo Real.

- Sve nam je jasno. Moramo odigrati perfektnu utakmicu. Ali, možda čak ni perfekcija neće biti dovoljna protiv Real Madrida. Mi možemo samo naučiti neštoIvan JovanovićIvan Jovanović od takve momčadi, oni od nas, realno, ne mogu naučiti baš ništa. Real Madrid je apsolutno jedan od najvećih klubova svijeta i ovo je za nas sjajna prilika da vidimo kakvi smo u odnosu na takvu veličinu. Njihov cilj je jasan, osvajanje Lige prvaka, ali mi ćemo probati sve da im barem malo zakompliciramo život. Idemo igrati nogomet i pokazati da možemo biti pravi i na ovoj razini, rekao je tvorac ciparskog čuda, trener Ivan Jovanović.

Zanimljivo, postoji i posebna "bratska veza" na relaciji APOEL - Real Madrid. U APOEL-u je napadač Argentinac Esteban Solari, čiji je brat Santiago Solari igrao pet godina u Realu i s njim osvojio i Ligu prvaka.

- Pričao sam s bratom o ovim predstojećim utakmicama. Znam sve o Realu, kao što, uostalom, o njima sve zna cijeli svijet. Ne, ne mislim da ih možemo izbaciti, ali probat ćemo im otežati posao koliko god je to moguće. Nadam se da će barem djelić bratova srca kucati i za APOEL, makar znam da je on "madridista" od glave do pete, rekao je Esteban Solari.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.