×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Arsenal sanja čudo protiv Milana, Benfica lovi prednost Zenita

Utorak, 06. ožujka 2012. 11:36 Napisao/la 

Večeras se igraju uzvratni susreti Lige prvaka. Arsenal dočekuje Milan, Benfica na svom stadionu Zenit

Počinje podjela ulaznica za četvrtfinale najcjenjenijeg europskog nogometnog natjecanja. Liga prvaka stigla je do uzvratne faze, u kojoj će se isprofilirati kvaliteta. Arsenal u Londonu dočekuje Milan, Benfica će pak na svom travnjaku ugostiti Zenit.

ARSENAL - MILAN (prva utakmica 0:4)

Arsene Wenger i njegovi momci očekuju i sanjaju - čudo. Iako ih je Milan u prvom susretu razmontirao sa velikih 4:0, podsjetivši na dominantnost "rossonera" u njihovom najdražem natjecanju, u Londonu još vjeruju. To im jedino i preostaje...

- Ako je Milan zabio četiri gola u prvom susretu, ne znam zašto mi ne bismo mogli napraviti isto u uzvratu. Moramo ono što izgleda nemoguće učiniti mogućim, tvrdi Arsene Wenger. Optimizam Francuz na klupi "Topnika" temelji na posljednje dvije utakmice, u kojima je Arsenal svladao Tottenham (5:2) i Liverpool (2:1). Ključna figura u traženju čuda je, naravno, Nizozemac Robin van Persie, koji je ove sezone zabio 31 gol, a i na San Siru je jedini od svih igrača Arsenala izgledao "normalan"...

Wenger, međutim, ima ogroman problem. S druge strane stoji Milan, koji je strahovito podignuo razinu forme i jednostavno melje sve pred sobom. Posljednja "žrtva" je u subotu bio Palermo, kojega su "rossoneri" doslovce pomeli s 4:0 u gostima. Zlatan Ibrahimović igra nogomet koji protivniku ne ostavlja previše šansi za "preživljavanje" i tu će Arsenal biti u gadnim problemima.

- Zaboravimo prvu utakmicu, moramo se ponašati kao da nismo napravili ništa spektakularno, poslao je poruku Adriano Galliani. A trener Milana Massimiliano Allegri, također poziva na totalnu mobilizaciju:

- Prva utakmica je prošla, sada smo pred novim izazovom. Arsenal će, naravno, nastojati napraviti sve da nas iznenadi i kreira čudo. Ali, mi smo spremni. Moramo zabiti gol, u tom slučaju, priča je gotova, jer šest golova ne možemo primiti ni u snu, rekao je Allegri.

Povijest uči kako je moguće doslovno sve. Tako je Milan 2004. godine u Ligi prvaka na San Siru svladao Deportivo 4:1, u uzvratu su "rossoneri" izgubili 0:4 i oprostili se od Europe. Usput, posljednje tri eliminacije iz Lige prvaka za Milan su stigle upravo od Engleza; Manchester Uniteda, Arsenala i Tottenhama. Vrijeme je za prekid tradicije...

BENFICA - ZENIT (prva utakmica 2:3)

U sjeni megaspektakla u Londonu, na La Luzu će Benfica loviti prednost Zenita iz prve utakmice i pokušati izboriti plasman u četvrtfinale. Da će biti lako, neće. Jer, Zenit je čvrsta momčad, talijanski trener Luciano Spalletti usadio im je taktičke "čipove" i vjerojatno će izabrati obranu prije svega. Usto, Benfica baš ne briljira, od prve utakmice u St. Petersburgu ne znaju za pobjedu, dakle, četiri dvoboja za redom nisu svladali nikoga. Ako se zna da su u petak na svom travnjaku izgubili od najvećeg rivala Porta, također 3:2, onda je jasno da momčad trenera Jesusa ne izgleda baš najbolje.

- Sve to nije bitno, sve što se do sada događalo, moramo zaboraviti. Ovo je velika šansa za nas. Istina, izgubili smo tri puta, jednom remizirali u posljednje četiri utakmice, ali svakoj seriji mora jednom doći kraj. Mi se nadamo, vjerujemo, da će to biti upravo večeras. Imamo dobar rezultat iz prvog susreta, sada to moramo kapitalizirati, rekao je Jesus.

S druge strane, Spalletti ima stanovitih problema u momčadi. Portugalski veznjak Danny (završio sezonu zbog ozljede koljena) neće igrati, a pravo nastupa nema ni Andrej Aršavin, novo pojačanje Zenita, jer je on već igrao Ligu prvaka za Arsenal. No, Zenit je u briljantnoj seriji, već 17 utakmica za redom nisu izgubili.

- Idemo po prolaz u četvrtfinale! To je sve što nas zanima. Znamo da nam neće biti lako, ali u ovoj fazi natjecanja ionako ne možete očekivati lagan posao. Mi smo spremni, cijenimo Benficu, ali vjerujemo u vlastite mogućnosti, najavio je Spalletti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.