Gianluigi Buffon u suzama pred kamerama završio karijeru u dresu reprezentacije

Utorak, 14. studenog 2017. 00:06 Napisao/la  SC

Ružno je završiti ovako. Pozdravljam sve, a reprezentaciju ostavljam Donnarummi, oprostio se Giggi Buffon nakon 20 godina 

Giggi Buffon
Giggi Buffon


Gianluigi Buffon nije izdržao! Iako je nakon utakmice očinski grlio suigrače, pred kamerama je jednostavno puknuo...

- Završio sam, vrijeme je tiranin koji me pregazio. Nije mi žao zbog mene, već zbog cijele reprezentacije. Nismo uspjeli ostvariti nešto jako bitno cijelom društvu. Tužan sam jer je moja zadnja utakmica završila ispadanjem i propuštanjem SP-a. Znali smo da će ovo biti teška utakmica. Nedostajala nam je lucidost za postići pogodak. Budućnost talijanskog nogometa? Postoji, jer imamo dobre igrače. Ružno je završiti ovako. Pozdravljam sve, a reprezentaciju ostavljam Donnarummi, u suzama je izgovorila živuća legenda talijanskog nogometa.

Buffon je rekorder reprezentacije sa 175 nastupa, za reprezentaciju je branio od 1997. godine.  Od dresa reprezentacije namjeravao se oprostiti u Rusiji, ali je Švedska eliminirala Italiju u dodatnim kvalifikacijama.
 
Tužaj kraj briljatne karijere Buffon nije pokvario ni pod velikim emotivnim stresom. Na pitanje što misli o odlukama bivšeg izbornika odgovorio je:

- Učinio je pogreške kao i svi mi Talijani!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.