Gareth Southgate: Znao sam da imamo igrače koji mogu promijeniti tijek utakmice

Nedjelja, 18. studenog 2018. 18:51 Napisao/la  SC
Kane i Southgate
Kane i Southgate

 

Gareth Southgate ostvario je novi uspjeh nakon plasmana u polufinale SP-a, Engleska je na prvom mjestu završila natjecanje u skupini Lige nacija s Hrvatskom i Španjolskom.

- Prvo i osnovno - ponosan sam. Diktirali smo utakmicu, imali dobre šanse u prvom dijelu, a onda dopustili jedan mekan pogodak i bio je to zaista test strpljenja i žilavosti. Igrali smo se i sa srećom prilikom njihovih kontri. I onda, unatoč odličnoj igri, zabijemo nakon dva prekida. Možda mi ipak nismo nova Engleska nego Engleska kakvu  oduvijek poznajemo. Nismo uopće razmišljali o ispadanju iz A lige, vidjeli smo ovu utakmicu kao priliku. Bilo je to kao nekakvo četvrtfinale. A ja dugo nisam čuo Wembley da ovako grmi. Imali smo u prvom dijelu više kontrole nad utakmicom nego u polufinalu, više smo kontrolirali posjed. Osjećali smo da ih možemo načeti i stvarati dobre šanse. Igrači počinju vjerovati u sustav, a ja sam znao da imamo na klupi igrače koji mogu promijeniti tijek utakmice, kazao je Southgate.

- Odličan osjećaj! Dečki su pošteno upregnuli, pokazali smo karakter, ostali mirni i zasluženo pobijedili. Bili smo razočarani što nismo iskoristili šanse, ali protiv jakih suparnika moraš ostati miran. Nakon Svjetskog prvenstva smo rekli da želimo napredovati, a ništa nije bolje za napredak od pobjeda nad top momčadima. Završili smo godinu u stilu, a nikad u dresu reprezentacije nisam čuo Wembley da ovako gori, rekao je Harry Kane.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.