Blaž Slišković otkrio javnosti koju odluku smatra najgorom u životu

Srijeda, 12. prosinca 2018. 16:17 Napisao/la  SC
Blaž Slišković
Blaž Slišković

 

Blaž Slišković odredio je najgoru odluku u svom životu:

- Možda će ovo za mnoge zvučati licemjerno na neki način, ali možda je najgora odluka to što sam se početkom devedesetih vratio u Hrvatsku, a onda u Mostar. Da sam ostao u inostranstvu i nastavio trenersku karijeru koju sam tamo započeo, vjerovatno bih danas mnogo više napravio kao trener. Ali, eto, rat je učinio svoje i moja želja da budem što bliže svojoj porodici. To je, dakle, najgora odluka u mom životu s profesionalne strane. Osobno bih napravio uvijek isto i vratio se da pomognem porodici, rekao je Slišković za sportsport.ba.

Slišković je jedan od najboljih nogometaša BiH svih vremena, prema izvornoj darovitosti trebao je postati najbolji da se nije doslovno igrao cijelu karijeru.

Kao treneru najviše mu kod igrača smeta sljedeće:

- Kada ne sprovedu ono što se dogovorimo prije utakmice. Nije bitno kako ćeš to tehnički sprovesti, da li ćeš fizički moći izvesti, ali barem pokušaj. Ali, ako na kraju izađe na teren i pritom radi nešto po svom, onda mi to baš smeta. Kao trener spoznajem šta moji igraču mogu, a šta ne mogu, tako da ne dajem zadatke za koje nisam siguran da ih mogu sprovesti u djelo. Znači, nije bit u tome da li ćeš to izvesti kvalitetno, već hoću da vidim da je igrač slušao na sastanku i da se trudi ispuniti ono što tražim od njega, kaže Slišković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.