Luka Modrić favorit za osvajanje nagrade magazina iz države svjetskih prvaka

Četvrtak, 11. listopada 2018. 12:32 Napisao/la  SC

U Francuskoj se vodi snažna medijska kampanja da France Football nakon dvadeset godina opet nagradi jednog Francuza

Luka Modrić najveći favorit
Luka Modrić najveći favorit

 

Odmah nakon što je France Football objavio imena 30 kandidata koji su ušli u završnu trku za najprestižniju individualnu nagradu u nogometnom svijetu - Zlatnu loptu, počele su medijske spekulacije o tome tko će dobiti nagradu.

Nagrada koju su posljednjih 10 godina osvajali samo Leo Messi i Cristiano Ronaldo, prvi put prema prognozama treba pripasti nekom drugom igraču.

A taj drugi je zapravo bio prvi u svemu 2018. godine, Luka Modrić najveći je favorit za osvajanje Zlatne lopte prema svim kladionicama.

Najbolji igrač SP-a u Rusiji, najbolji europski igrač u izboru UEFA-e i najbolji igrač na svijetu u izboru FIFA-e prema logici trebao bi dobiti Zlatnu loptu.

Prema kladionicama koeficijent na Modrića iznosi 1,40, na Ronalda između 2.80 i 3.25, na Messija od 12 pa do čak 14...

Međutim, u Francuskoj se vodi snažna medijska kampanja da Zlatnu loptu napokon dobije jedan Francuz.

Zadnji Francuz koji je dobio Zlatnu loptu bio je Zinedine Zidane 1998. godine nakon što je Francuska postala svjetski prvak.

Francuska je 2018. godine opet postala svjetski prvak, francuska javnost smatra da nakon dvadeset godina France Football mora nagraditi svjetskog prvaka.

U kampanju su se uključili neki francuski reprezentativci, večina favorizira Antonia Griezmanna.

Ostatak nogometnog svijeta prati što se događa u Francuskoj, prevladava stav da glasovanje neće proći kao što žele Francuzi.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.