Zlatko Dalić: S moje strane nema nikakvih problema za daljnje dogovore

Nedjelja, 12. studenog 2017. 23:51 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić ostvario je najvažnije, Hrvatska se plasirala na SP u Rusiju:

- Čestitam dečkima koji su napravili ovaj veliki rezultat, prvo su napravili lavovski posao u Ukrajini, pa i sada u utakmicama s Grčkom. Svaka im čast, zahvaljujem im na tome. Neću previše o ovoj utakmici, mi smo ostvarili svoj cilj, a meni je nakon ove utakmice palo 10 tona s leđa. Posljednjih mjesec dana nosio sam veliki teret i još veću odgovonornost, puno je emocija bilo u meni, ali sam sve izdržao. Svi skupa smo učinili ovaj narod sretnim. Bio sam napet, nije bilo lagano. Na nama je bio veliki pritisak, da smo primili gol možda bi stigli i neki problemi. Naš je cilj bio kvalitetno odraditi defanzivni skok, zbog toga su u igri bili Mandžukić i Kalinić. I sada se javno ispričavam Andreju Kramariću koji nakon svojih partija protiv Ukrajine i Grčke nije zaslužio biti na klupi. Ali, mi smo htjeli čuvati taj skok. Nije mi problem sada reći 'sorry', pa mu se javno ispričati. Oni u Manolasu i Sokratisu imaju ponajbolje stopere Europe, zato nam je bilo važno parirati im u tom skoku. Znali smo kako će biti puno prekida i ubačaja, na sve to smo bili spremni. Sve znam, ovo nije bila sjajna igra, ovo nije bila Hrvatska iz Kijeva i Zagreba. Ali, u Pireju smo igrali na rezultat. I Mandžukić je bio sjajan, puno je istrčao, zatvarao svoju stranu, skakao i borio se, rekao je Dalić.

Na pitanje hoće li voditi Hrvatsku u Rusiji, Dalić je rekao:

- Ja sam spreman! Rekao sam, bit će vremena, sve ćemo se lako dogovoriti, ali prvo treba proći Grčku. To smo sada napravili, s moje strane sada nema nikakvih problema za daljne dogovore. Nikada nisam imao priliku voditi reprezentaciju na velikom natjecanju, vjerujem da ću je sada dobiti. Rekao sam igračima da danas sve naprave kako treba, pa sedam mjeseci uživaju u svojim klubovima i ako Bog da svi ćemo zajedno otići na Svjetsko prvenstvo. Ova generacija može puno, nedostajalo nam je 4-5 ozlijeđenih igrača, ali ovo je odlična generacija. I bila bi šteta da u Rusiji nešto ne napravimo. Dečki su napravili sjajan posao, još jednom im čestitam na tome, zaključio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.