ZLATKO DALIĆ Utakmicu je bilo teško gledati, a kamo li igrati, svaka čast dečkima

Subota, 08. lipnja 2019. 18:21 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

 

Zlatko Dalić mogao je odahnuti tek nakon zadnjeg zvižduka utakmice Hrvatska - Wales (2:1), rezultat je bio neizvjestan sve do sudačke nadoknade:

- Rekao sam prije utakmice da je najvažnije da osvojimo tri boda, nije važno kako. Bilo je teško gledati, a kamo li igrati, svaka čast mojim dečkima, veliko hvala navijačima, hvala Osijeku i Slavoniji. Uspjeli smo i idemo dalje. Bilo je teško, ali nećemo puno o tome sada pričati. Primili smo gol iz jedne pogreške i uvukla se panika. To je normalno. Čekali smo kraj da ne primimo gol, imali smo dvije, tri situacije iz kojih smo mogli ranije riješiti utakmicu. Nismo uspjeli i do kraja smo se mučili, ali neću gledati kako je bilo i što je bilo. Ovu utakmicu bilo je teško gledati, a kamo li igrati, ponovio je Dalić.

Zamjene nisu donijele boljitak u igri:

- Brekalo je imao žuti karton, dosta se potrošio, gubio je snagu i izvadio sam ga. Zadnjih 20 minuta imali smo problema u tom dijelu igre. Pašalić je bio sjajan na treninzima, ušao je utakmicu pod strahom i pritiskom, nije odigrao onako kao što je pokazivao na treninzima. Htjeli smo pojačati veznu liniju da damo još malo više prostora Luki, tu smo malo šepali zadnjih dvadeset minuta. Utakmica je bila teška, ali ipak nije bilo potrebe za tolikim brojem prekršaja. Nećemo se sada time opterećivati, idemo u Varaždin svi zajedno, odraditi još prijateljski susret s Tunisom. Igračima je već u glavi odmor i hvala im na ovih sedam dana, sjajno su radili i to nas je nagradilo, smatra Dalić.

 Livaković je opravdao povjerenje:

- Jako je dobro branio, ima sjajnu sezonu iza sebe, bio je baš onakav kakav je trebao biti. Sve što je trebalo riješiti, riješio je. Zaslužio je ovu poziciju, kaže Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.