ZLATKO DALIĆ Svatko od nas donosi svoje odluke, tako i Duje Ćaleta-Car!

Ponedjeljak, 10. lipnja 2019. 19:59 Napisao/la  SC

O Tunisu nisam razmišljao, sav fokus bio je na Walesu. Uživat ćemo u nogometu i napraviti spektakl. U Varaždin idemo svi, kaže izbornik nogometne reprezentacije

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

 

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak (20.45) u Varaždinu igra prijateljsku utakmicu protiv Tunisa:

- O Tunisu nisam razmišljao, sav fokus bio je na Walesu. Uživat ćemo u nogometu i napraviti spektakl. U Varaždin idemo svi, kompletna ekipa koja je bila u Osijeku. Nadam se dobroj igri i pobjedi. Raspoloženje je odlično, ja sam pogotovo sretan, uspjeli smo odraditi Wales, a bio je velik pritisak i sad ćemo imati mirno ljeto. Pokušat ću dati šansu svim igraćima koji su bili na pripremama jer su je zavrijedili, deset dana su kvalitetno radili, bili ozbiljni i profesionalni. Cilj mi je za ovaj ciklus završe s ponekom minutom u reprezentaciji. Potpuno sam zadovoljan kako je završila utakmica protiva Walesa, rekao sam da me ne zanima ljepota nego samo tri boda. Ako već seciramo igru, tih zadnjih 15 minuta malo brine, kad smo primili gol, pa samo imali borbu, bila je panika i to treba izbjeći. Morali smo dati treći pogodak i sve ranije riješiti. To nam baš nije pasalo, svima nama na klupi i tribinama. Imali smo kontrolu utakmice i dobro igrali, možda smo počeli rano misliti da je gotovo. To je još jedan dokaz da moramo svih 90 minuta biti maksimalni, kad smo primili gol uvukla se nervoza i s time nisam zadovoljan. No, bila je teško igrati, osjetilo se energetsko pražnjenje, kazao je Dalić.

Izbornik ima na raspolaganju 23 igrača među njima je Duje Ćaleta-Car koji nije htio igrati završnicu U-21 reprezentacije:

- Svatko od nas donosi svoje odluke, tako i Duje Ćaleta-Car. Sve probleme koje imam i stvari koje se događaju riješit ću na svoj način, bez stresa, medija i panike, naglaša Dalić.

Opet se spekulira da bi reprezentacija mogla igrati u Splitu:

- Volio bih da se igra u Splitu, ali ne odlučujem ja. Ako se to ostvari super, ako ne Osijek će nas opet dočekati široke ruke. Hvala Osijeku. Naš je uspjeh i sreća što za utakmice karte kupuju djeca. Zato je moj cilj da se igra u Splitu jer bio bi pun Poljud, Orilo bi se "Hrvatska, Hrvatska“, ne bojim se to reći, kaže Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.