Zlatko Dalić pohvalio igrače, upitna pozicija u ždrijebu kvalifikacija za EP

Nedjelja, 18. studenog 2018. 17:38 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

 

Hrvatska je porazom (1:2) na Wembleyju ispala iz prve jakosne skupine Lige nacija:

- Čestitke Englezima na pobjedi i prvom mjestu u grupi, a čestitke i našim igračima na pravoj muškoj utakmici. Bila je ovo sjajna godina hrvatskog nogometa i postavljen je velik temelj za budućnost. Napokon imamo i sjajnu sinergiju s navijačima. Ne bih rekao da smo jako, jako loše odigrali prvo poluvrijeme! S Englezima na Wembleyju, pred 80.000 navijača ne možemo odigrati loše. Utakmica sa Španjolskom uzela je danak, nemamo toliku širinu. Bilo je nekih grešaka, opet smo primili iz prekida, kazao je izbornik Zlatko Dalić.

Prmjene u momčadi uvjetovane su ozlijedama:

- Vlašić je u odličnoj formi i zato je dobio priliku od prve minute. Vrsaljko je osjetio bol u ložu, ali to je zbog umora nakon teške utakmice protiv Španjolske. Treba mu odmora, ne vjerujem da je nešto ozbiljno, smatra Dalić.

Poraz je uvjetovao poziciju Hrvatske u ždrijebu kvalifikacija za EP.

Hrvatska se trenutačno nalazi na desetom mjestu od svih reprezentacija u elitnoj skupini Lige nacija, mora ostati na tom mjestu kako bi bila nositelj u kvalifikacijama za EP.

A na desetom mjestu ostat će ako Njemačka kod kuće ne pobijedi Nizozemsku ili ako Poljska u gostima ne pobjedi Portugal.

Njemačka i Nizozemska igraju u ponedjeljak, a Portugal i Poljska u utorak.

Ždrijeb kvalifikacija održat će se 2. prosinca, a kvalifikacije počinju 21. ožujka.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.