POPIS KANDIDATA

Zlatko Dalić pozvao Livaju i Santinija

Ponedjeljak, 20. kolovoza 2018. 12:34 Napisao/la  SC

Duje Ćaleta-Car u U-21 reprezentaciji

Dario Župarić (Rijeka) i Marko Livaja (AEK) igrali na Rujevici prošle sezone
Dario Župarić (Rijeka) i Marko Livaja (AEK) igrali na Rujevici prošle sezone

Zlatko Dalić objavio je popis kandidata za dvije prve utakmice u novom ciklusu.

Hrvatska 6. rujna igra prijateljsku utakmicu u Portugalu, 11. rujna u Španjolskoj igra prvu utakmicu Lige nacija.

Na popisu su,
vratari: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Karlo Letica,
braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Josip Pivarić, Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Borna Barišić, Antonio Milić,
veznjaci: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Marko Rog, Mario Pašalić, Filip Bradarić,
napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Marko Pjaca, Ivan Santini, Marko Livaja.

Vedran Ćorluka, Mario Mandžukić i Danijel Subašić oprostili su se od reprezentacije.

Treći vratar postao je Karlo Letica.

Borna Barišić, Matej Mitrović i Antonio Milić nova su imena braniča, Mario Pašalić novi je igrač u veznom redu, Ivan Santini i Marko Livaja novi su u napadu.

Duje Ćaleta-Car prolijeđen je mladoj reprezentaciji.

- U dogovoru s izbornikom U-21 reprezentacije Nenadom Gračanom, za ovu akciju nisam zvao Josipa Brekala, Bornu Sosu i Duju Ćaletu-Cara, koje pozorno pratimo i svakako na njih računamo u bližoj budućnosti. Ipak, ovoga puta potrebniji su mladoj reprezentaciji koja se bori za odlazak na Europsko prvenstvo što bi bio važan uspjeh za jednu nadarenu generaciju. Uz igrače koji su se oprostili od reprezentacije, na popisu nema Ivana Strinića kojemu svi želimo što brži i potpuni oporavak. Pratit ćemo pozorno situacije s ozljedama Lovrena i Kramarića, a nadam se da će svi ostali ostati zdravi do okupljanja. Pred nama su dva odlična izazova, utakmice s velikim protivnicima, a mi svakako želimo nastaviti predstavljati Hrvatsku na način kako smo to radili u Rusiji - hrabro, angažirano i kvalitetno, rekao je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.