Zlatko Dalić: Ne vodim brigu o Nigeriji i Argentini, već samo o svojoj reprezentaciji

Ponedjeljak, 25. lipnja 2018. 19:55 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić Foto: HNS

 Zlatko Dalić u najavi utakmice protiv Islanda (utorak, 20) sati najviše je objašnjavao zbog čega će Hrvatska igrati u pričuvnom sastavu:

- Mi se za Island spremamo kao i za prve dvije utakmice, došli smo po pobjedu, ne primiti gol i zadržati prvo mjesto koje smo zaslužili. Ne znam što komentiraju drugi, mi vodimo brigu o sebi i svojim igračima, a ostalima se ne zamaramo. Vjerujte, da smo u drugoj situaciji nitko ne bi vodio brigu o nama, zato ja sada ne vodim brigu o Nigeriji i Argentini, već samo o svojoj reprezentaciji. Imamo svoj način igre, tako ćemo igrati i dalje. Mi i Island nemamo nepoznanica, znamo sve jedni o drugima. Moramo se braniti njihovih dugih lopti i prekida, ali ćemo tražiti i posjed lopte. Želimo biti pokretljivi u defanzivi i agresivni, ali neće biti lako. Oni su u kvalifikacijama bili ispred nas, znači jako su dobri. Mi ćemo sutra složiti momčad, ne zamaramo se nikim drugim, samo sami sa sobom. Ne volim priče da bi mogla igrati naša druga momčad, ovo je i dalje Hrvatska, svakom igraču vjerujem. Možemo napraviti dobar rezultat, nije da ne znam sastav, ali nemam takve stvari najavljivati dan prije utakmice. Ništa nećemo kalkulirati, želimo biti prvi. Mi ne biramo suparnika, već tko nam dođe - dođe. Nitko od nas ne spominje kalkulacije, vidimo i čitamo nešto po medijima, ali mislim da nitko ne kalkulira. To se uvijek vrati, to nije dobro. Mi u to nećemo ulaziti, a siguran sam kako sutra nećemo izgubiti utakmicu, kazao je Dalić.

Strane novinare zanima uspredba ove i brončane generacije iz '98:

- Teško je uspoređivati ovu generaciju s onom iz 1998. godine, drugačiji je sada nogomet, način igre, ma sve je drugačije. Imamo sjajne igrače kao i tada, veliki potencijal, pojedine koji igraju u Realu i Barceloni, ali to ništa ne znači. Svima nama je ta geenracija iz 1998. godine ostala u sjajnoj uspomeni, napravila je veliki posao za Hrvatsku. Svi im se želimo približiti, ali trebamo ići korak po korak. Nije jednostavno ponoviti takav rezultat, ali želimo im doći što bliže, rekao je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.