Zlatko Dalić: Ne krijem da mi je velika želja da vodim Hrvatsku u Rusiji, bila bi to kruna karijere

Utorak, 10. listopada 2017. 20:55 Napisao/la  Ivan Jelić

Mene je najviše bilo strah da ne primimo rano zgoditak,  zato smo na početku igrali malo povučenije, kaže Dalić

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić


Najtraženija osoba posljednjih desetak i više sati u Lijepoj našoj bio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Ništa čudno!

Naime, Dalić je s vatrenima ostvario je pobjedu u Kijevu u srazu sa Ukrajinom u posljednjoj  kvalifikacijskoj utakmici za plasman na SP koje će se naredne godine igrati u Rusiji.

 Pobjedom nad Ukrajincima naša reprezentacija osvojila je drugo mjedsto u svojoj skupini i izborila mogućnost da se kroz dodatne kvalifikacije plasira na najveću nogometnu "feštu".
 
 Dalić je u utorak poslijepodne na Poljudu gledao drugoligaški dvoboj Hajduka II i Varaždina, bivšeg Varteksa. Zlatkov sin Toni je dopredsjednik kluba iz baroknog grada.
 
 Dalić je u igračkoj karijeri igrao  za Hajduk i Varteks. Zahvaljujući poznanstvu iz dana dok je nosio dres Hajduka, javio se  Dalić na telefonski poziv:
 
 - Znali su me mnogi, nisam se nikome javljao. Nemojte se ljutiti što sam vam se tek sada javio, ispričao se Dalić kao što dolikuje gospodinu kakav je bio u kopačkama.

Dalić je sljedeće rekao o funkciji na koju još nije službeno potvrđen:

- Privatio sam ulogu izbornika zbog Hrvatske, a ne zbog nekih pojedinaca. Nisam se gurao, niti lobirao, moji dosadašnji trenerski rezultati bili su moja jedina preporuka. Ljudi koji vode Savez odlučit će tko će dalje voditi reprezentaciju. Ne krijem da mi je velika želja da vodi Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, to bi bila kruna mojeg trenerskog rada.
 
Kakvu ste atmosferu zatekli u reprezentaciji?

- Igrači su nakon neuspjeha u srazu sa Finskom svi odreda bili u  teškom psihološkom šoku. Znao sam da nemam vremena za neke veće promjene što se tiče sastava. Sve se svelo na priču sa svakim od igrača. Svakog sam pitao je li spreman "poginuti" u dvoboju s Ukrajinom. Dobio sam uvijek isti odgovor: Jedva čekam da utakmica počne, da ostvarimo toliko važnu pobjedu. Mene je najviše bilo strah da ne primimo rano zgoditak, jer bi nas to vjerojatno dodatno dotuklo, zato smo na početku igrali malo povučenije. Najvažnije je bilo da zaustavimo Stepanenka, koji je njihov "motor" momčadi i u tome smo uspjeli.
 
Visoko ste napali njihov zadnji red?

- Igrači u vrhu Mandžukić, Modrić, Perišić  i Kramarić su to sjajno odradili. Svi su dobro odigrali, a Mitrović me ugodno iznenadio.  U nastavku sam malo promijenio izgled momčadi, Kramarića sam gurnuo u vrh napada, Mandžukić je bio na desnoj strani. Kada smo zabili prvi gol, znamo sam da ne možemo izgubiti jer su Ukrajinci nakon toga gola potpuno nestali sa travnjaka.

Dalić prati zbivanja u Hajduku, često se spominjao kao možebitni trener i sportski direktor Hajduka:

- Ako Bog da, jednog dana ću sjediti na klupi Hajduka, zaključio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.