ZLATKO DALIĆ

Moramo ostati mirni, ponizni i dostojanstveni

Četvrtak, 21. lipnja 2018. 23:11 Napisao/la  SC

Ako nas ne prebaci, možemo jako puno

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

 Zlatko Dalić ostvario je pobjedu koja ga svrstava uz bok najvećim hrvatskim trenerima, Hrvatska je pobijedila Argentinu 3:0 i ostvarila plasman u osminu finala:

- Ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri. Čestitke svim dečkima, odradili su sjajnu utakmicu, odradili sve ono što smo dogovorili. U svakom smo segmentu bili bolji od Argentine, stvarno još jednom čestitam svojim igračima. Bilo je to fantastično, naš blok, disciplina, odgovornost, sve je bilo na razini. Dobili smo velikog suparnika, nije danas Argentina bila zbunjena, već smo mi bili vrhunski. Znali smo da argentinska obrana neće izdržati naš visoki presing, na kraju smo poslije njihove pogreške i zabili gol. Ali, mi smo prije toga promašili tri zicera, tako da nas je moralo nagraditi. Na zadnja dva treninga nisam igračima rekao niti jedan taktički detalj za Argentinu, samo sam ih htio opustiti da izađu ovdje i uživaju. Odavno sam rekao kako je Argentina za nas najlakša utakmica, kako smo željni dokazivanja i nadigravanja s tako velikom momčadi. Moji su igrači večeras uživali, vjerujem da je i cijeli svijet mogao uživati u našoj igri. Sada moramo biti sretni, hvala Bogu na ovoj pobjedi. Prošli smo u drugi krug nakon dvije utakmice, to je bio naš primarni cilj. Ali, moramo i dalje biti mirni, ponizni i dostojanstveni, samo tako možemo još i više. Ako nas ne prebaci onda možemo jako puno, ali ako se umislimo ne možemo ništa. Moramo i dalje vjerovati u sebe, i dalje nam 22. igrač mora biti jednako važan kao prvi, svi i dalje živjeti za momčad. Samo nas ne smije prebaciti. Zahvaljujem i navijačima koji su nadglasali brojčano superiornije Argentince, zahvaljujem se i svima koji su u Hrvatskoj uz nas, kazao je Dalić.

Izbornik je objasnio nekoliko detalja poput Brozovića u početnoj postavi, Rebićevu zamjenu u 57. minuti...

- Brozović je od svih zadnjih veznih koje imam na raspolaganju najbrži, najagresivniji i najživlji, svoj je posao odradio sjajno. Tek sam na dan utakmice odlučio da će zaigrati Brozović, razgovarao sam s našim veznjacima koji su konkurirali za tu poziciju, rekao im njihove vrline i mane, pa i očekujem od tog zadnjeg veznog koji će zaigrati. Pa se u dogovoru sa stožerom odlučio za Brozovića, on na toj poziciji igra sjajno u Interu. Svi su bili kompaktni, već smo u prvom poluvremenu imali tri zicera, ali nismo zabili. Rekao sam igračima na poluvremenu da samo nastave tako, a gol će već doći. Kada igramo ovako, onda nema straha za rezultat. Rebić je bio nervozan i malo preagresivan, ali to je ponekad dobro, jer time može povući momčad prema pobjedi. Rekao sam mu na poluvremenu da se pazi kartona i da ću ga brzo mijenjati. Odradio je svoj posao, potrošio se u visokom presingu, na kraju smo i zabili nakon toga prvi gol. Odradio je svoj zadatak i onda je mogao izaći van, rekao je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.