Zlatko Dalić: Mi samo hodamo i guramo prema naprijed! I ne mislimo stati!

Srijeda, 11. srpnja 2018. 23:46 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

 

Zlatko Dalić nije izgubio ni jednu natjecateljsku utakmicu otkada je postao izbornik. Ni u polufinalu Svjetskog prvenstva:

- Zaslužili smo ovo, čestitam dečkima, ma oni nisu normalni. Nisam ja ovo postigao, već ovi čudesni momci koji izgaraju na terenu. To što su oni danas odigrali, ma to je fantazija. Kako su trčali, kako se borili. To je neviđeno. Ovo je za povijest, hvala svim divnim ljudima koji su bili uz nas, svim navijačima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i cijelome svijetu. Ma mi još nismo rekli svoju posljednju riječ. Mi samo hodamo i guramo prema naprijed. I ne mislimo stati, vjerujemo da ovo nije naš kraj. Još je jedna utakmica pred nama, a ako Bog da bit ćemo i svjetski prvaci. Ova je Hrvatska to zaslužila. Možda još nismo svjesni što smo napravili, ali ni svijet nije svjestan što može Hrvatska. Ma dragi Bog sve vidi i prati, koliko zaslužiš toliko na kraju i dobiješ. Fascinirali su me moji igrači; nitko nije htio izaći van, nitko nije bio umoran, nisam znao što da radim, haha. Kada sam došao ovdje, prvog dana sam ja gurao igrače, ali sada oni guraju mene. Došli smo do finala, napravili senzaciju, ali zašto bi nekome bilo čudno što je ovakva momčad među četiri. Englezi nisu to očekivali, ali mi smo bili hrabri, pa nas je nagradilo, kazao je Dalić.

Hrvatska je nakon prvoga poluvremena igrala sasvim drugačiji nogomet:

- Rekao sam na poluvremenu, nemojte posustati i samo budite mirni. Ne smije biti nervoze, mi smo bili bolja momčad. Nismo smjeli izgubiti glavu, samo strpljivo igrati okolo. Da smo prihvatili njihovu igru, onda bi se svi skupa izgubili. Znao sam, kada je lopta na zemlji mi smo bolji, a kada je lopta u zraku, onda ne možemo ništa, rekao je Dalić.

Rekao je izbornik nekoliko rečenica o protivniku u finalu:

- Oni su do finala stigli preko defanzivnog stila igre, branili su se protiv Maroka i protiv Belgije. Tu je Mbappe, fantazija je koliko je taj dečko brz, oni ne traže posjed lopte, već svoju priliku kroz polukontre. Bit će nam teško, oni imaju i dan odmora više. Možda je stiglo vrijeme i za osvetu vatrenima za poraz iz 1998. godine, tko zna možda Bog želi da tako bude, zaključio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.