Zlatko Dalić i Tin Jedvaj imali posebnog razloga za zadovoljstvo

Petak, 16. studenog 2018. 00:03 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

 

Zlatko Dalić i Tin Jedvaj imali su posebnog razloga za veselje nakon pobjede protiv Španjolske.

Dalić je vratio vjeru u hrvatski nogomet nakon katastrofalnog poraza u Elcheu.

- Čestitke igračima i svima koji su bili na stadionu, na sjajnom ambijentu. Nagradilo je nas na terenu, nagradilo je publiku. Igrali smo dobro, stajali dobro, bili kompaktni. Cijelu smo utakmicu poštivali raspored, nismo tražili posjed lopte, nego dobar blok iz kojega smo se otvarali. I to nas je nagradilo. Idemo na Wembleyu uživati, dati sve od sebe. Nama su najvažnija ova tri boda zbog 2. prosinca, kad je ždrijeb za EP, da ostanemo u prvoj skupini nositelja. Imamo motiv - tri boda i prvo mjesto, a motiv nam je i Vukovar. Na Wembleyu ćemo dati svoj doprinos. Rekao sam da će najbolje biti u ožujku kad krenu kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Tu ćemo biti na maksimumu, ove utakmice nam služe da nađemo momčad, da se uigramo za ono najvažnije, rekao je izbornik Zlatko Dalić, koji je ubacio Vlašića i debitanta Brekala:

- Rekli smo da nam trebaju mladi, nova energija. Oni su to zaslužili kroz klub i igrama za mladu reprezentaciju, pokazali su da nam nose novu snagu i novu energiju, kaže Dalić.

Tin Jedvaj dvama pogocima donio je pobjedu:

- Čestitke suigračima. Bilo je teško, znali smo da moramo na pobjedu, a protiv ovakve momčadi kad morate sve karte baciti u napad, uvijek je opasno. U prvom dijelu smo držali sve konce, pokušavali iz kontre i polukontre. Zabili taj gol početkom drugog dijela i onda smo znali da će Španjolska prijetiti, ali nisu bili ni približno opasni kao u prvoj utakmici, kazao je dvostruki strjelac:

- Zabio sam autogol i gol jednom u Njemačkoj! Ova dva gola mi jako puno znače, pogotovo u situaciji gdje nam igra samo pobjeda. Sretan sam i ponosan, naglasio je Jedvaj koji je igrao na neprirodnom mjestu lijevog braniča.

- Zafrkavali smo se da je taj lijevi bok problem, da je gore biti lijevi bek nego političar! Ali ja sam i protiv Engleske rekao da na kojoj god poziciji igram, da ću dati sve od sebe. Naravno da mi je bilo teško jer to nisam igrao ni često ni dugo, ali bitna je pobjeda. Protiv Engleske opet isto. Jedan cilj smo ostvarili, ostali smo među nositeljima za kvalifikacije. A sad idemo po prvo mjesto u skupini. Znamo da možemo s Englezima, bolji smo od njih. Dobro se odmoriti sad i onda dati sve od sebe u nedjelju, zaključio je Jedvaj.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.