Više od pet sati u Splitu trajalo modeliranje odluke koja je davno prije donešena u Zagrebu

Ponedjeljak, 24. lipnja 2019. 17:31 Napisao/la  SC

Hajduk je uvijek govorio da želi reprezentaciju na Poljudu, ali ne želimo ugovor s HNS-om na način na koji se to dosad radilo. Danas smo osjetili nagovještaj da bi se tu nešto moglo mijenjati, kaže Marin Brbić

 Brbić, Krstulović-Opara i Kustić
Brbić, Krstulović-Opara i Kustić

 

Prema najavama, kvalifikacijska utakmica Hrvatska - Mađarska igra se u Splitu 10. listopada.

Dugo je u Splitu trajalo modeliranje odluke koja je davno prije donešena u Zagrebu.

Više od  pet sati trajao je sastanak predstavnika HNS-a na čelu s Marijanom Kustićem, predstavnika Grada Splita na čelu s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i Hajduka u statusu promatrača kojega je zastupao predsjednik Brbić.

-  Ono što smo naglasili na sastanku i  prije odluke Gradskog vijeća rekli smo da  nije dobro da je Hrvatska u dvadeset godina igrala samo dvije utakmice u Splitu,  svakako je trebalo biti više utakmica i  u budućnosti jedna od kvalifikacijskih utakmica svakako će pripasti Poljudu. I  prijateljskih naravno, to je naš cilj. Ono što me veseli jest da će se to realizirati. Ono što je najbitnije, a tu moramo biti pošteni i korektni, ovo je svima interes. Sjetimo se da svih ovih godina suradnja nije bila na nekom nivou ili je bila vrlo loša. Danas smo napravili povijesni iskorak i ja bih vas molio da date podršku tome, idemo svi zajedno raditi u interesu hrvatskog nogometa, kazao je Kustić.

- Ponosan sam jer smo nakon niza godina konačno sjeli za stol i počeli rješavati probleme. Najavljen je cijeli niz mjera s dinamičkim planom i metodologijom primjene, kako bi se konačno razriješio nepotrebni problem komunikacije između HNS-a i Hajduka. Idemo prema ozdravljenju hrvatskog nogometa i afirmaciji hrvatskog nogometa na jugu, kazao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović - Opara, koji je napustio sastanak nakon dva sata, ali se potom vratio na Poljud.

- Hvala našem gradonačelniku i Gradu Splitu jer su uložili zaista veliki napor da se ovo danas odradi. Problemi između Hajduka i HNS-a traju godinama i sa zadovoljstvom mogu kazati da smo danas konačno počeli o njima razgovarati. Donesena je dinamika, dakle za svaki od sedam naših zahtjeva odradit ćemo posebne sastanke. Nadam se da ćemo doći do rješenja, očekujem da će velika većina problema biti riješena na naše zadovoljstvo. Što se utakmice tiče, ostajemo pri svom stavu i uključit ćemo se aktivno u organizaciju kada vidimo da se naši problemi zaista rješavaju. Pratit ćemo situaciju. Hajduk je uvijek govorio da želi reprezentaciju na Poljudu, ali ne želimo ugovor s HNS-om na način na koji se to dosad radilo. Danas smo osjetili nagovještaj da bi se tu nešto moglo mijenjati, očekujemo da će to funkcionirati u budućnosti. Hajduk nema drugi savez osim Hrvatskog nogometnog saveza i za njega se moramo boriti. Neki drugi preuzeli su taj Savez u prošlosti, s time se ne možemo složiti. Reprezentacija nikad nije bila sporna, kazao je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

U izlanstvu HNS-a od osam članova uz Kustića između ostalih bili su Damir Mišković i Ante Kulušić.

Davora Šukera naravno nije bilo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.