U-21: Nenad Gračan objavio popis igrača za utakmice protiv Bjelorusije i Češke

Ponedjeljak, 18. rujna 2017. 17:08 Napisao/la  SC
Nenad Gračan
Nenad Gračan




 Hrvatska U-21 reprezentacija nastavlja kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo domaćim ogledima u Varaždinu, gdje 5. listopada igra protiv Bjelorusije, a 9. listopada protiv Češke.

Izbornik Nenad Gračan pozvao je sljedeće igrače:
Josip Posavec (Palermo)
 Fran Karačić (Lokomotiva)
 Borna Sosa (Dinamo)
 Filip Benković (Dinamo)
 Duje Ćaleta-Car (RB Salzburg)
 Ivan Šunjić (Lokomotiva)
 Josip Brekalo (Stuttgart)
 Andrija Balić (Udinese)
 Nikola Vlašić (Everton)
 Nikola Moro (Dinamo)
 Ivan Fiolić (Dinamo)
 Adrian Šemper (Lokomotiva)
 Petar Bočkaj (Osijek)
 Lovro Majer (Lokomotiva)
 Nikola Katić (Slaven Belupo)
 Luka Ivanušec (Lokomotiva)
 Marin Jakoliš (Admira Wacker)
 Petar Bosančić (Hajduk)

- Veliko nam je zadovoljstvo vratiti Hrvatsku U-21 u prekrasan grad i prekrasan nogometni ambijent. Nalazimo se u skupini gdje je Češka nositelj i taj će nam ogled biti izrazito važan, a Bjelorusija je već remizirala u Češkoj, što dokazuje da će oba susreta biti itekako zahtjevna. Ipak, mislim da imamo snage i znanja, te igrače pune motiva. Uz uobičajeno snažnu podršku Hrvatskoj u Varaždinu, želja nam je ostvariti pozitivne rezultate za miran nastavak kvalifikacija. Imamo određenih problema, ali i dovoljno kvalitetnih igrača da nadomjeste sve ozlijeđene. Želimo da što više navijača podrži ovu generaciju, to su sjajni i vrlo talentirani mladići. Mislim da će mnogi doći do A-selekcije, što nam je ionako jedan od prioriteta, rekao je Gračan koji neće moći računati na Halilovića, Ćorića, Bašića i Pongračića.

- Zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu koji je prepoznao bit i organizacijske sposobnosti Varaždinske županije, nakon našeg sjajnog predstavljanja tijekom Europskog prvenstva U-17 i finala Hrvatskog kupa. Mnogo smo uložili u infrastrukturu i spremni smo za nove izazove i još jedan lijepi sportski mjesec. Za Hrvatsku U-21 igraju već pravi, klasni igrači i vjerujem da ćemo razveseliti gledatelje diljem cijele Hrvatske. Budimo zajedno uz sve hrvatske reprezentacije, rekao je predsjednik Nogometnog saveza Varaždinske županije Nenad Horvatić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.