U-21 EP Hrvatska doživjela uvjerljiv poraz u prvoj utakmici u San Marinu

Utorak, 18. lipnja 2019. 20:34 Napisao/la  SC
Vlašić i Hagi
Vlašić i Hagi

 

Hrvatska U-21 reprezentacija doživjela je težak poraz (1:4) od Rumunjske u prvoj utakmicu na EP-u u San Marinu.

Dojam je da Rumunji nisu bili toliko dobri koliko je loše igrala hrvatska momčai, posebice u zadnjoj trećini.

Sve što je moglo otići u pogrešnom smjeru dogodilo se već u prvih petnaestak minuta tijekom kojih je uža hrvatska obrana izgleda potpuno rastrojeno.

U 3. minuti Puscas je neobjašnjivo pobjegao hrvatskih stoperima, izašao je ispred Posavca kojemu je lopta sretno ostala među nogama.

U 8. minuti Benković je igrao rukom u kaznenom prostoru.

Lopta se hrvatskom stoperu nespretno od tijela odbila u ruku, škotski sudac Madden pokazao je na bijelu točku nakon intervencije VAR-a.

Puscas je bio precizan - 1:0.

Tri minute kasnije Puscas je ponovo pobjegao kroz sredinu hrvatske obrane, Posavec je zakasnio i ispao iz igre, Puscas je loptu glavom poslao u vrata, Benković je na gol-crti odbio loptu, natrčao je Hagi i zakucao loptu u mrežu - 2:0.

Nesreća ne dolazi sama, Brekalo je zbog ozljede morao izaći u 14. minuti.

U trenucima potpune pomutnje, pojavio se najbolji hrvatski igrač.

Šunjićev visoki pritisak urodio je plodom, pogriješili su Rumunji u zadnjoj trećini, Vlašić je primio loptu, dotrčao do 18 metara i pogodio desni Raduov kut - 2:1.

Vratila se Hrvatska u igru, u 20. minuti Vlašić je s 15 metara zamalo promašio vrata.

Uslijedilo je razdoblje tijekom kojega je hrvatska momčad pokušavala probiti obrambenu zonu Rumunja, koji su opasno izgledali u brzim kontrama.

U drugom dijelu Rumunjska je pokazala kvalitete natjecateljske momčadi, mirno su Rumunji kontrolirali pokušaje hrvatskih napada i strpljivo čekali pogreške u hrvatskoj obrani kojih je bilo napretek.

U 66. minuti Sosa je katastrofalno pogriješio, Baluta je presjekao dodavanje hrvatskog braniča u zadnjoj trećini, ušao u kazneni prostor, prošao Benkovića i rutinski zatresao mrežu - 3:1.

Budući da je izostala očekivana reakcija hrvatske momčadi, koja u drugom dijelu nije uputila izravni udarac prema vratima, Rumunji su utakmicu počeli mirno privoditi kraju.

U sudačkoj nadkonadi Manea je ubacio zdesna, Petre je ušao na prvu vratnicu ispred Benkovića i nogom postigao pogodak koji je sudac priznao nakon intervencije VAR-a - 4:1.

RUMUNJSKA: Radu, Manea, Nedelcearu, Pascanu, Stefan, Baluta, Cicaldau, Man (84 Olaru), Hagi, Ivan (72 Coman), Puscas (89 Petre)

HRVATSKA: Posavec, Uremović, Benković, Katić, Sosa, Šunjić, Moro (68 Ivanušec), Vlašić, Halilović (77 Murić), Brekalo (14 Bradarić), Jakoliš

U-21 EP, Skupina C, 1. kolo: Rumunjska - Hrvatska 4:1 (Puscas 11-11m, Hagi 14, Baluta 66, Petre 90+3/ Vlašić 18)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.