Šime Vrsaljko i Josip Pivarić pred kirurškim zahvatima zbog križnih ligamenata

Četvrtak, 31. siječnja 2019. 16:31 Napisao/la  SC
Boris Nemec
Boris Nemec

 

Šime Vrsaljko i Josip Pivarić duže će razdoblje izbivati s terena zbog težih ozljeda, dvojica reprezentativaca imaju problema s križnim ligamentima:

- To je relativno česta ozljeda kod nogometaša. Pivariću se eto, nažalost, dogodilo već drugi puta, ovoga puta na drugoj nozi. Josip je u dobrim rukama dr. Damira Hudeca, a on se već pokazao kao vrlo strpljiv, uporan i ozbiljan u rehabilitaciji te vjerujem da će se i ovoga puta odlično oporaviti, kao i nakon prve operacije. Šime je usprkos tegobama s koljenom odigrao sjajno Svjetsko prvenstvo, na čemu mu svi trebamo skinuti kapu. Ne bih želio procjenjivati kada će Šime ponovno biti na terenu, tek kada liječnici 'otvore' koljeno znat ćemo točno kakvo je stanje i koliko će trajati oporavak. Kod ovakvih zahvata je ključno da igrač bude strpljiv, a Šimi u prilog sigurno idu njegove radne navike, upornost, odlučnost i fizičke predispozicije. Obojici želimo uspješne operacije i što kvalitetniji proces oporavka te se radujemo njihovom povratku u reprezentativne redove, kazao je Boris Nemec, dugogodišnji liječnik hrvatske reprezentacije.

Josipu Pivariću stradao je prednji križni ligament koljena tijekom posljednjeg dana priprema kijevskog Dynama u Turskoj, zbog čega će biti podvrgnut operaciji u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina.

Šime Vrsaljko ima problema sa stražnjim križnim ligamentom koljena te će također biti podvrgnut operacijskom zahvatu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.