POBJEDA NA WEMBLEYJU Hrvatska u Engleskoj treba izgledati kao u prvom poluvremenu protiv Španjolske

Petak, 16. studenog 2018. 11:43 Napisao/la  SC

Hrvatska reprezentacija u prvom dijelu odigrala taktički jednu od najboljih utakmica u mandatu Zlatka Dalića, u drugom dijelu utakmica izgledala kao susret dvojice okorjelih kockara

POBJEDA NA WEMBLEYJU Hrvatska u Engleskoj treba izgledati kao u prvom poluvremenu protiv Španjolske
Foto: www.hns

 

Hrvatska je pobjedom (3:2) protiv Španjolske ponovo probudila naciju!

U utakmici s dva različita poluvremena hrvatska reprezentacija pokazala je da spada u vrh svjetskog nogometa, pobjeda protiv Španjolske vratila je Hrvatsku na pozicije koje je imala prije najtežeg poraza (0:6) u povijesti u Elcheu.

Više od tridesetak tisuća gledatelja na Maksimiru uživali su u spektakularnom drugom poluvremenu, koji je prema pravilima struke izgledao kao susret dvojice okorjelih kockara.

Što se kvalitete nogometa tiče, hrvatska reprezentacija u prvom dijelu odigrala je taktički jednu od najboljih utakmica u mandatu Zlatka Dalića.

Perfektna organizacija središnjeg bloka svela je jednu od napadački najjačih svjetskih reprezentacija na jedan jedini pokušaj (Isco 45).

U drugom dijelu hrvatska momčad u obrani je izgledala potpuno drugačije, po mnogo čemu igrala je slično kao u Elcheu.

Posljedica povezanih pogrešaka u pokrivanju (među)prostora i igrača bila su dva primljena pogotka i tri izgledne prilike kakve su Španjolci lakoćom realizirali u Elcheu.

S druge strane hrvatska reprezentacija visokim presingom i brzom transformacijom djelovala je opasnije u prvom dijelu, dok je u drugom dijelu postignula tri pogotka i stvorila još nekoliko izglednih prilika protiv reprezentacije koja ima očiglednih problema u obrani.

Španjolska je u zadnjim dvjema utakmicama primila šest pogodaka, Tin Jedvaj oba je pogotka postigao nakon prekida na postavljenu španjolsku obranu.

Jedvajev pogodak u 93. minuti osigurao je pobjedu koja Hrvatskoj omogućava da pobjedom protiv Engleske u nedjelju osvoji prvo mjesto u skupini.

Hrvatska na Wembleyju nema puno izbora budući da poraz znači ispadanje iz prve jakosne skupine.

Isto bi se dogodilo u slučaju da utakmica završi bez pogodaka kao utakmica na Rujevici budući da Hrvatska ima lošu gol-razliku.

Dakle, Hrvatska mora postići barem jedan pogodak i ne smije izgubiti da bi ostala u prvoj jakosnoj skupini

Utakmica protiv Engleske bit će potpuno drugačija nego utakmica protiv Španjolske, koja je očigledno izgubila tonus iz prvih utakmica u grupi.

Engleska trenutačno izgleda kompaktnije od Španjolske, igra drugačiji nogomet koji zahtjeva drugačiji pristup i nastup.

Možda zvuči paradoksalno nakon uzbudljive revije pogodaka u drugom poluvremenu, ali hrvatska momčad mora izgledati kao u prvom poluvremenu protiv Španjolske da bi stekla realnu mogućnost ostvariti pobjedu u Engleskoj.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.