OPSADNO STANJE Hrvatska reprezentacija u Splitu, Ivan Rakitić ne igra protiv Walesa

Srijeda, 29. svibnja 2019. 18:21 Napisao/la  SC

Znam da navijači iz Dalmacije i Hercegovine jedva čekaju da reprezentacija zaigra u Splitu, ali odluku o tome donijet će netko drugi, kaže izbornik Zlatko Dalić

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

 

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Split!

Vijest ii kategorije prvog koraka Neila Armstronga po Mjesecu povezana je s utakmicom u petak (15), kada reprezentacija u Omišu protiv istoimenog domaćina igra utakmicu kojom se obilježava stogodišnjica kluba.

Reprezentaicje u Splitu nije bilo od svastike prije četiri godine, a koliko je dobrodošla ukazuje pojačana policijska pratnja na svakom koraku.

Svako gostovanje hrvatske reprezentacije u Splitu ima oznaku rizičnog pohoda!

Najvažnija vijest nije stigla iz Splita nego iz Barcelone, Ivan Rakitić neće igrati protiv Walesa u Osijeku:

- Rakitić će preskočiti ovu akciju zbog problema sa zadnjom ložom. Vjerujem u igrače koji su na popisu, tu je Kovačić, Pašalić, Vlašić. Nećemo kukati, koga nema, bez njega se može, objavio je izbornik Zlatko Dalić.

Kvalifikacija utakmica protiv Walesa igra se pod imperativom rezultata:

- Nakon Mađara nemamo puno izbora, izgubili smo tri boda, a i dolaze nam u nezgodno vrijeme. Muči me i termin u 15 sati. Sjetimo se samo Senegala u Osijeku prošle godine, bit će jako, jako nezgodno ako bude vruće. Imamo kvalitetniju momčad, a Wales ima svojih problema. Ramsey ne igra, no ne bih htio puno govoriti o njima; dobili su Slovačku, opasni su u kontri. Puno toga se mijenja u odnosu na Svjetsko prvenstvo, naš stil igre, tamo smo bili u drugačijoj postavi, sad smo favoriti svugdje. Imamo taj posjed lopte i moramo se paziti u kontrama, na tome će nam biti fokus. Nezgodan je i Gareth Bale, Daniel James, imaju par nezgodnih igrača. Mislim da motivacije nikad ne treba kad igraš za Hrvatsku, svoju reprezentaciju i državu. Ne ide uvijek kako bismo htjeli, ali motivacija nije upitna, naglašava Dalić.

I na kraju iz Splita o Splitu, kada će hrvatska reprezentacija opet igrati na Poljudu?

- Znam da navijači iz Dalmacije i Hercegovine jedva čekaju da reprezentacija zaigra u Splitu, ali odluku o tome donijet će netko drugi, zaključio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.