Darko Konjević, predsjednik KK Kraljevica: Važnije od rezultata je stvoriti pozitivnu priču oko kluba

Utorak, 25. studenog 2014. 16:25 Napisao  Patrik Mršnik

Naš je cilj biti korektan A-2 ligaš. Ima jačih ekipa od naše no mogu reći da smo skupili jedan solidan zbir košarkaša koje smo  spasili od zaborava, kaže Konjević

Drugoligaška košarka na zapadu u mnogočemu se razlikuje od momčadi do momčadi. Dok Škrljevo i pulski klubovi hvataju kvalifikacije za napredak u elitu, velika većina ostatka živi bez ambicija, ali sa zdravim afinitetima za stvaranje sportske priče u svojim sredinama. Jedna od takvih je Kraljevica, klub koji se u sezoni kada je zabijen zadnji čavao u lijes bivšeg Kvarnera bio prometnuo u nositelja košarkaške kvalitete u regiji. U dvije sezone Kraljevica se okušala u prvoligaškim kvalifikacijama, prolazili su tada bez uspjeha.

U situaciji kada sponzori nisu pretjerano darežljivi igra se za zadovoljstvo. Mladi igrači iz šire kraljevičke baze natječu se u drugoligaškom društvu u kojem su nakon sedam kola u zlatnoj sredini ljestvice. 

- Što se seniorske ekipe tiče, ambicija za nešto više od sredine ljestvice u drugoj ligi niti nemamo. Naš je cilj biti korektan A-2 ligaš. Ima jačih ekipa od naše no mogu reći da smo skupili jedan solidan zbir košarkaša koje smo i spasili od zaborava. Dečki zaista dobro igraju, daju maksimum na treninzima i pošteni su sportaši, šteta bi bila da se takva družina nije okupila. Pokušali smo unijeti novi dašak događanja u mjesto koje je bilo zamrlo zatvaranjem brodogradilišta, mislim da smo dijelom u tome i uspijeli, kaže predsjednik KK Kraljevica Darko Konjević.

Teško je u malim sredinama stvoriti dobru bazu. Krenuli su ove sezone nakon nekoliko turobnih, vrativši se iz B-1 lige koju su morali igrati zbog manjka sredstava. Sve se radi na bazi entuzijazma, klub ostaje uz pomoć gradske dotacije.

- Grad nas drži sa 70 posto pokrivanja budžeta, ostalo se dobije od članarina i sponzora. Imali smo ugovorenu suradnju sa Erste bankom te jednom krčkom turističkom agencijom, uspijeli smo namaknuti sredstva za nabavku našeg kombi-vozila s kojim smo riješili problem odlaska na gostovanja. Trudimo se da sve opstane, nije lako ali nećemo odustati, veliko zadovoljstvo je činjenica da stvaramo dobru priču, čak i veće od rezultata, kaže Konjević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.