NENAD GRAČAN Svjetski smo prvaci kada od uspjeha treba napraviti neuspjeh

Subota, 22. lipnja 2019. 10:58 Napisao/la  SC

Potvrdilo se da na ovom Europskom prvenstvu nema slabih reprezentacija. Podcjenjivalo se Rumunjsku, a oni su sada pobijedili i Engleze, kaže izbornik U-21 reprezentacije

Nenad Gračan
Nenad Gračan Foto: HNS

 

Hrvatska U-21 reprezentacija u drugoj utakmici na EP doživjela je poraz (0:1) od Francuske i izgubila šanse za plasman u završnicu.

Utakmicom protiv moćne Francuske djelomično je popravljen loš dojam nakon prve utakmice u kojoj je Rumunjska pobijedila 4:1:

- Čestitam svojim igračima na izvedbi, utakmica je bila zaista dobra u svakom smislu. Imali smo dosta prigoda protiv snažnog suparnika, ali kada se ne postigne pogodak, ulazi se u probleme. Čestitam i Francuskoj na pobjedi. Nije bilo lako vratiti se nakon onakvog poraza od Rumunjske, a odigrali smo odličnu utakmicu bez obzira na poraz. Trebalo je vratiti dečke na psihološkom planu jer kvalitetu posjeduju, a nama je uvijek prioritet stvaranje igrača za A-reprezentaciju. Zaslužili su sve pohvale, podigli su se nakon što smo razgovarali i napravili izmjene te možemo biti zadovoljni, rekao je izbornik Nenad Gračan.

- Nakon 15 godina čekanja vratili smo se na Europsko prvenstvo i uvijek smo optimisti kada dođemo na turnir, no svjetski smo prvaci kada od uspjeha treba napraviti neuspjeh. Već nakon prvog poraza počelo se govoriti da je sve naopako. Potvrdilo se da na ovom Europskom prvenstvu nema slabih reprezentacija. Podcjenjivalo se Rumunjsku, a oni su sada pobijedili i Engleze. Mi moramo svoju treću utakmicu odigrati kvalitetno i na najbolji se način oprostiti od turnira, naglašava Gračan.

Josip Brekalo uspio se oporaviti, igrao je zadnjih pola sata i promijenio odnose na terenu:

Pokazao je veliku želju da zaigra bez obzira na ozljedu, iako bi novi udarac izazvao veće komplikacije. On je važan i seniorskoj reprezentaciji, kako ne bi bio i nama. Njegov izostanak u prvoj utakmici bio je osjetni hendikep, naglasio je Gračan.

- Svima smo pokazali da možemo djelovati kao momčad. Pridržavali smo se dogovora i malo nam je nedostajalo da budemo nagrađeni. Imali smo šansi, nismo ih iskoristili. Zadovoljni smo, ovo je pravi pristup, bez obzira koliko je bilo teško vratiti se nakon onakvog poraza od Rumunjske. Trebalo je skupiti glave i pokazali smo karakter, pokazali smo da nešto vrijedimo, a Rumunjska, Francuska i Engleska uistinu su snažne momčadi. Nadamo se pozitivnom rezultatu u preostalom dvoboju, rekao je Brekalo koji je sanirao ozljedu brže nego što se najavljivalo:

- Bio sam prestrašen u prvom trenutku, mislio sam da je to možda zadnja utakmica za mene na ovom turniru, no poslije sam se dobro osjećao i ispostavilo se da nije toliko opasno. Hvala liječničkoj službi, sve smo napravili za oporavak i rekao sam izborniku da može računati na mene, zaključuje Brekalo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.