Nenad Gračan: Ne bih izdvajao pojedince, ovu generaciju krasi momčadski duh

Subota, 13. listopada 2018. 21:09 Napisao/la  SC
Nenad Gračan
Nenad Gračan

 

Alen Halilović kapetan je U-21 reprezentacije koa je pobjedom protiv Grčke u Puli praktično osigurala nastup u završnici EP-a, preostaje još samo pobijediti San Marino u ponedjeljak:

- Čestitam suigračima i izborniku, cijelom stručnom stožeru. Mnogo se naših generacija mučilo kako bi izborilo Europsko prvenstvo mladih reprezentacija, i mi smo se poprilično namučili, ali nadam se da je publika zadovoljna našom današnjom predstavom. Dobro smo počeli, unatoč grčkom pritisku - kada je Posavec imao dvije ili tri odlične intervencije. Znali smo što nas čeka, s obzirom da je Grcima ovo tek prvi poraz u dvije godine. Sada nas čeka još ta jedna utakmica u San Marinu, kojoj moramo pristupiti isto kao i protiv Grčke, kaže Halilović.

- Ne bih izdvajao pojedince, ovu generaciju krase zajedništvo i momčadski duh. I to je pomoglo da se podignemo nakon početnih pogrešaka. Najvažnije je da smo uspjeli, da smo odigrali karakterno. Grčka je, osim toga, bila prva u skupini bez izgubljene utakmice, čvrsta i agresivna sa sjajnim pojedincima, tako je da je pritisak bio osjetan, ali moramo se znati nositi s njime. Igrači su reagirali na pravi način. Nećemo ništa prejudicirati, moramo ostati koncentrirani protiv San Marina bez obzira na razliku u kvaliteti. Nećemo se bojati San Marina, ali moramo biti maksimalno disciplinirani i tada će naša kvaliteta doći do izražaja te ćemo moći riješiti utakmicu u svoju korist, rekao je izbornik Nenad Gračan pred utakmicu protiv San Marina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.