NENAD GRAČAN Dobro poznajemo Francuze, možemo se nositi s njihovom kvalitetom

Četvrtak, 20. lipnja 2019. 14:58 Napisao/la  SC

Josip Brekalo i Filip Benković neće biti u kadru za Francuze, ali imamo druge motivirane igrače, najvažnije je da budemo disciplinirani i homogeni, kaže izobrnik U-21 reprezentacije

Nenad Gračan
Nenad Gračan Foto: HNS

Hrvatska U-21 reprezentacije ne priprema se za utakmicu protiv Francuske u dobrom ozračju!

Najveći problem izbornika Nenada Gračana je podignuti samopouzdanje igračima nakon izrazito loše igre i teškog poraza (1:4) od Rumunjske.

U drugačijim okolnostima utakmica protiv Francuske bila bi izazov, ovako postoji bojazan da momčad psihološki potone u utakmici protiv objektivno najbolje reprezentaciji u skupini:

- U dvoboju s Engleskom vidjeli smo dobru Francusku, ali  vidjeli smo i da se možemo nositi s njihovom kvalitetom. Moramo im biti blizu u bloku, zatvarati im koridore i bočne pozicije, gdje su najopasniji. Sa sličnom su momčadi nastupili u našoj međusobnoj prijateljskoj utakmici i dobro ih poznajemo. Ipak, svaka utakmica nosi nešto svoje, kaže Gračan.

Kao što obično biva, kada se previše sniva, nesrete okolnosti počnu se redati jedna za drugom:

- Josip Brekalo i Filip Benković neće biti u kadru za Francuze. Nadamo se da Brekala možda možemo vratiti za Engleze, otklonili smo sumnje oko težine ozljede. No, imamo i druge motivirane igrače, najvažnije je da budemo disciplinirani i homogeni, da shvatimo da talent nije dovoljan već da treba i čvrstine. Tek onda kvaliteta može doći do izražaja, tvrdi Gračan.

I Francuzi su nesretno ostali bez ponajboljega igrača, koje doživio tešku ozljedu:

- Žao mi je što se Jonathan Bamba ozbiljno ozlijedio i što je za njega prvenstvo završeno. Kao igrač, i ja sam se slično ozlijedio i želim mu što brži oporavak. No, Francuzi imaju zaista široku bazu igrača i nama je najvažnije usredotočiti se na njihovu igru. Sigurno će ga zamijeniti netko sličnih karakteristika, imaju sjajne pojedince, naglašava Gračan.

Što se računica tiče, jasno je da se U-21 reprezentacija sigurno može plasirati na OI u Tokiju jedino ako pobjedi Francusku i Englesku.

Kombinacija s 4 osvojena boda ostavlja teoretsku mogućnost za plasman u polufinale što znači da Hrvatska protiv Francuske ne smije izgubiti.

Utakmica Hrvatska - Francuska igra se u petak, 21. lipnja, od 21 sat u San Marinu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.