KVALIFIKACIJE ZA EP Zlatko Dalić: Neću govoriti o problemima, jer ne želimo tražiti alibije

Ponedjeljak, 18. ožujka 2019. 13:20 Napisao/la  SC

Nismo još donijeli odluku. Ja volim standardnost. Kalinić ima moje puno povjerenje, ali moramo vidjeti cijelu situaciju. Livaković je u formi, kaže izbornik o statusu vratara

Zlatko Dalić i Lovre Kalinić
Zlatko Dalić i Lovre Kalinić

 

Počinju kvalifikacije za EP 2020 godine, hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak počinje pripreme za prve dvije utakmice.

U četvrtak (20.45) Hrvatska igra u Maksimiru protiv Azerbajdžana, u nedjelju (18) igra u Mađarskoj. U skupini E još su Wales i Slovačka.

- Neću govoriti o problemima, neću gledati negativno. Ne želimo tražiti alibije. Od obrane samo je Vida na raspolaganju u odnosu na momčad sa Svjetskog prvenstva. Najveći je problem faza obrane, teško je to uskladiiiti, dobiti kompaktnost, kada je riječ o igračima koji nisu igrali dugo zajedno. Moramo promijeniti stil igre u odnosu na Svjetsko prvenstvo. Sada smo mi favoriti, imat ćemo posjed lopte i nećemo moći čekati kontre i polukontre, što smo doveli do savršenstva. Radit ćemo na tome da preko bokova napravimo višak. Bit će najopasnije kada izgubimo posjed, tada će se morati brzo reagirati, kazao je izbornik Zlatko Dalić uoči okupljanja u Zagrebu.

Jedna od većih dilema je tko će braniti, Lovre Kalinić ili Dominik Livaković:

- Nismo još donijeli odluku. Ja volim standardnost. Kalinić ima moje puno povjerenje, ali moramo vidjeti cijelu situaciju. Livaković je u formi. Vidjet ćemo kroz ova dva dana, kaže Dalić.

Prvi protivnik je Azerbajdžan koji vodi Nikola Jurčević:

- Azerbejdžan je pozvao neke mlađe igrače, ali imaju neku konstantu, poznaju se. Imaju Brazilca Almeidu, s njim ćemo morati biti dosta oprezni. Morat ćemo paziti na dubinske lopte. To nije ekipa koju treba podcijeniti. Morat ćemo igrati jako ozbiljno, govori Dalić.

Zbog otkaza Dalić je naknadno pozvao Brunu Petkovića i Karla Bartoleca.

Za utakmicu s Azerbajdžanom u pretprodaji je prodano oko 12.500 ulaznica, ulaznice se mogu kupiti preko interneta te na stadionu po punoj cijeni (Zapad VIP 250 kuna, Zapad dolje 150 kuna, Istok 100, Sjever 60 kuna).

- Pozivam navijače da dođu na utakmicu, trebat će nam njihova podrška, poručuje Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.