Zlatko Dalić najavio promjene, Lovren, Rebić i Brozović vraćaju se u momčad

Petak, 22. ožujka 2019. 00:11 Napisao/la  SC

Čestitam Hrvatskoj na pobjedi. Nesretan sam jer smo izgubili, a bili smo jako blizu boda. Igrali smo od jedne od najboljih momčadi na svijetu, kaže Nikola Jurčević

Zlatko Dalić i Nikola Jurčević
Zlatko Dalić i Nikola Jurčević Foto: HNS

 

Hrvatska je osvojila tri boda u prvoj kvalifikacijskoj utakmici, pobjeda protiv Azerbajdžana jedino je što će ostati upamćeno nakon utakmice tijekom koje se hrvatska momčad mučila do Kramarićeva pogotka u 79. minuti:

- Zadovoljan sam, tri boda su najvažnija. Poštedjeli smo i odmorili Brozovića i Rebića. Ipak, bilo je malo više muke nego što smo mislili. Trebalo je probijati bunker, teško je kad primiš prvi pogodak pa se protivnik zatvori, ali mi smo bili strpljivi i uspjeli smo. Brozović i Rebić su ozlijeđeni, nismo ih htjeli opteretiti jer će nam trebati za Mađarsku, a Rebić je na kraju morao i ući. Ali imamo širinu na klupi i znali smo da to možemo iskoristiti. Tri boda imamo, a to je i bio naš cilj. Mislim da ćemo prikupiti snagu za ova tri dana i odigrati kvalitetno kao i dosad. Sve je lakše kada otvoriš kvalifikacije s tri boda. Brozović i Rebić će igrati od prve minute, a vjerujem kako ćemo sakupiti snage do nedjelje, najavio je Dalić utakmicu protiv Mađarske.

O promjenama u momčadi izbornik kaže:

- Petković je debitant i odigrao je korektno i treba mu vremena. Trebali smo gol pa smo ga zamijenili s Rebićem. Brekalo na desnom beku nije eksperiment i to smo dogovorili još u siječnju. To je možda iznenadilo, ali Brekalo je znao da računam na njega kao desnog beka. Na lijevom beku imamo Barišića i Leovca. Barišić je odigrao dobro, zabio je gol. Nedostaje mu utakmica, ali to će s vremenom doći. Dok god nema Strinića i Pivarića, moramo tražiti rješenja, naglašava Dalić.

Pripreme za Mađarsku već su počele:

- Vukojević je bio u Slovačkoj na utakmici pa ćemo dobiti izvještaj. U prvu postavu se vraćaju Lovren, Rebić i Brozović. Mi smo favoriti u svakoj utakmici i tako se trebamo postaviti. Mađari će morati tražiti bodove jer su izgubili prvu utakmici. Sačuvali smo Rebića i Brozovića jer oni ne bi mogli igrati dvije utakmice u tri dana, rekao je Dalić.

Nikola Jurčević debitirao je na klupi Azerbajdžana:

- Čestitam Hrvatskoj na pobjedi. Nesretan sam jer smo izgubili, a bili smo jako blizu boda. Igrali smo od jedne od najboljih momčadi na svijetu i moji igrači su dali sve od sebe. Imali smo prilike, da zabijemo za 2:2, ali najbolja momčad u našoj skupini je na kraju pobijedila. Ovo je za nas važna utakmica pred nastavak kvalifikacija, idemo motivirani prema nastavku. Zna se kakvu klasu ima Hrvatska. Očekivao sam da ćemo pružiti dobar otpor. Pripremali smo se na ovakvu igru. To je bilo dosta neugodno za Hrvatsku. Uz malo sportske sreće mogli smo ostvariti iznenađenje i uzeti bod. Hrvatska je viceprvak svijeta, mi smo daleko od njih. Mi moramo biti zadovoljni s ovakvim rezultatom. Oni su očekivali puno lakši posao. Iznenadili smo ih. Gol pri kraju prvog poluvremena je bio važan, da je ostalo 1:0 za nas prije kraja, možda bi sve bilo drugačije, rekao je Jurčević i objasnio kako se pripremio za hrvatsku himnu:

- Bilo je neobično, ali zna se što mi Hrvatska znači. Uvijek mi je ruka na srcu kad svira himna, ali danas sam bio svim srcem uz Azerbajdžan. Bio mi je san da danas uzmemo barem bod. Hrvatska će bez problema biti prva u skupini, kaže Jurčević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.