EP 2020 Hrvatska pobijedila Azerbajdžan, Andrej Kramarić odlučio pobjednika u završnici

Četvrtak, 21. ožujka 2019. 22:42 Napisao/la  SC

Kramarićev pogodak jedini konkretan potez kojim je hrvatska reprezentacija pokazala klasu više, mučila se hrvatska reprezentacija drugo poluvrijeme do njegova pogotka

Borna Barišić i Andrej Kramarić, strijelci protiv Azerbajdžana
Borna Barišić i Andrej Kramarić, strijelci protiv Azerbajdžana Foto: HNS

 

Hrvatska je pobijedila Azerbajdžan u prvoj utakmici kvalifikacija za EP 2020 i to je sve što treba zapamtiti nakon 1. kola.

U 79. minuti hrvatskoj reprezentaciji pobjedu je osigurao jedini hrvatski igrač koji ima kvalitetu izmisliti pogodak ni iz čega.

Kramarić je na lijevoj strani kaznenog prostora lažnjakom otklonio gostujućeg braniča i onda desnom nogom precizno pogodio suprotni kut - 2:1.

Majstorski!

Bio je to ujedno jedini konkretan potez kojim je hrvatska reprezentacija pokazala klasu više u utakmici protiv Azerbajdžana za koji igraju igrači (Dadašov) iz treće njemačke lige.

Mučila se hrvatska reprezentacija drugo poluvrijeme do Kramarićeva pogotka, uzaludno je pokušavala protokom lopte otvoriti prostor u gustom rasporedu gostujuće obrane.

Težište napadačke igre bilo je na desnom boku, gdje je vrlo aktivno igrao Brekalo.

Ni jednu osmišljenu izglednu priliku domaća momčad nije stvorila u drugom dijelu, jedino je Petković nakon prekida stjecajem okolnosti bio u poziciji svladati jako dobrog Agajeva.

U prvom dijelu hrvatska reprezentacija također nije znala što da konkretno učini s posjedom lopte.

Kolala je lopta oko zbijene gostujuće momčadi, malo su slobodnog prostora imali hrvatski igrači u završnici, izglednih prilika pred Agajevim nije bilo.

Tek kada je u zadnjih desetak minuta fizički pritisak pojačan, popustila je koncentracija gostiju.

U 44. minuti nakon ubačaja iz kuta Ćaleta-Car je u gužvi glavom loptu poslao u Agajeva, koji je odbio loptu idealno da bi Barišića s tri metra nogom zatresao mrežu - 1:1.

Pogodak se dogodio u najboljem trenutku, samo je nekoliko minuta dijelilo Azerbajdžan od toga da na odmor ode s prednošću.

U 19. minuti Šejdajev se u kontri pojavi na desnoj strani kaznenog prostora, otvorio pokraj Ćalete-Cara za udarac iskosa, lopta je okznula loptu hrvatskog stopera taman toliko da preleti preko Kalinića, udari u prečku i da se odbije u mrežu - 0:1.

Najbolju priliku u prvom dijelu nije iskoristio Šejdajev, koji je u 13. minuti uspio proći kroz sredinu kaznenog prostora i izaći ispred Kalinića, koji je obranio "zicer" kako se u žargonu nazivaju velike prilike.

Stvorio je u drugom dijelu Azerbajdžan također jednu izglednu priliku (Nazarov), a reakcija gostujuće momčadi nakon Kramarićeva pogotka pokazala da je gosti mogu igrati i u napadu.

HRVATSKA: Kalinić, Brekalo, Vida, Ćaleta-Car, Barišić, Modrić (90+1 Badelj), Kovačić (73 Vlašić), Rakitić, Kramarić, Perišić, Petković (69 Rebić)

AZERBAJDŽAN: Agajev, Medvedev, Husejnov, Mammadov, Rahimov, Garajev (88 Dadašov), Almeida (72 Mahmudov), Israfilov, Nazarov (58 Abdulajev), Madatov, Šejdajev

Skupina E, 1. kolo: Hrvatska - Azerbajdžan 2:1 (Barišić 44, Kramarić 79/Šejdajev 19), Slovačka - Mađarska 2:0 (Duda 42, Rusnak 85)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.