Ivica Olić: Ja tvrdim da je odlazak šestorice igrača stimulativno djelovao na momčad

Nedjelja, 01. travnja 2018. 21:54 Napisao/la  SC
Ivica Olić i Luka Modrić
Ivica Olić i Luka Modrić

 Ivica Olić u ulozi pomoćnika Zlatku Daliću prokomentirao je američku turneju:

- Izgubili smo od Perua, a ti Peruanci, koji su dva puta remizirali s Argentincima i 11. su momčad svijeta, protiv nas su se bacali na glavu. Slažem se da nikada nije dobro izgubiti utakmicu, ali od toga poraza šteta je najmanja. Jedino loše što je iz njega proizišlo je to da je stvoren nepotreban pritisak na nas zbog odlaska šestorice igrača. Tako je odlučeno još prije prve utakmice. Mogli smo mi i njih povesti u Dallas, ali oni opet ne bi igrali ili bi igrali vrlo malo, jer smo željeli svima dati priliku, pa smo im odlučili pustiti ih u klubove. Ta odluka ne ide samo u korist njihovim klubovima, nego i reprezentaciji. Pazite, ovakva je bila situacija; klubovi inzistiraju da se oni vrate, a oni to odbiju i ostanu s reprezentacijom, pa kad se vrate u klub možda izgube poziciju, manje igraju... Ja u tom odlasku nisam vidio problem. Njemački izbornik Löw nakon prve utakmice sa Španjolskom rekao je Mülleru i Özilu da odu kući, pa je za Brazil stavio u momčad sedmoricu novih igrača, kaže Olić za Večernji list.

Vedran Ćorluka javno je iskazao nezadovoljstvo što je spomenuta šetorka otišla nakon Perua:

- Ćorluka je dugo u reprezentaciji, ima veliko iskustvo i status, i ima pravo iznijeti svoje mišljenje, reći ono što misli da je ispravno. On je u tom trenutku mislio da je bolje da su svi igrači na broju. Međutim, iz te se izjave odmah konstruiralo da je došlo do podjele među igračima, da je atmosfera u momčadi narušena, a ja vam tvrdim da je odlazak te šestorice čak stimulativno djelovao na momčad, koja je izvrsno igrala protiv Meksikanaca. S obzirom na to kakva se prašina podigla zbog odlaska te šestorice, možda nam je to pouka da bismo sljedeći put mogli i drukčije odlučiti, no nema govora o podjelama među igračima i bilo kakvom narušavanju atmosfere. Pa svi ti dečki koji su otišli, javili su nam se odmah nakon Meksika i čestitali na pobjedi, naglašava Olić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.