Ivan Rakitić nije otputovao u London, Zlatko Dalić ima više rješenja

Petak, 16. studenog 2018. 16:55 Napisao/la  SC
Ivan Rakitić
Ivan Rakitić

 

Ivan Rakitić nije s reprezentacijom otputovao u London:

- On će otići u Barcelonu jer ima ozljedu. Znate moju praksu da ne riskiram ako je išta sumnjivo. Mi hoćemo zdrave i spremne igrače, Ivan Rakitić u ovom trenutku nije sto posto spreman za utakmicu tako da nažalost njega nema, ali idemo bez njega. Vidjet ćemo tko će igrati, imamo Vlašića, Kovačića, Brekala... Imamo Badelja. Uvijek imamo rješenja. Ne vrijedi kukati za nekim koga nema, tražit ćemo drugo rješenje i to će biti dobro, nadam se. Idemo na Wembley uživati u nogometu, kaže izbornik Zlatko Dalić.

Englezi?

- Doveli su se u situaciju da su pobjedom kod kuće prvi u skupini. Sjajna su momčad, mlada momčad koja je nama pravila probleme i u Rijeci i na Svjetskom prvenstvu. Bit će sjajno na Wembleyu. Ali nećemo se ni mi predati, imamo stvarno veliki respekt prema njima, ali imamo i prema sebi samima. To i dokazujemo. Na pravom smo putu, ali nama je najvažniji ožujak i kvalifikacije za EP. I to je nama najvažnije, ali ako možemo biti prvi u skupini, zašto ne?

Jedvaj?

- Odigrao je dobro na lijevom boku, neću ga sad dirati, ali trebamo na toj poziciji ljevaka. Oni su sad ozlijeđeni, ali nadam se da će se oporaviti kad nam bude trebalo. Strinić nam se oporavio, da može ući u konkurenciju. Tu su i Barišić, Sosa, Leovac... Naći ćemo već nešto. Ma Jedvaj može biti i napadač, zašto ne?

Rekli ste da igrate i za Vukovar?

- Mi prvenstveno igramo za sebe, za svoju državu, za Hrvatsku, a kad se spomene Vukovar, možemo samo stati u stav 'mirno'.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.